sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

21Q2-3 futásokban

Friday, 24 September, 2021 - sesam

Persze jól elterveztem, hogy majd negyedévente írok összegzést, és már a második alkalommal sikerült kihagyni. Sőt, nem csak a blogolás, de a futás lendülete is megtört kicsit a nyárral. Szóval ez most egy megkésett Q2, befejezetlen Q3, verseny-, és versenynaptár beszámoló lesz.

Április még az előző negyedévhez hasonlóan jól sikerült, 269 kilométert futottam össze, aminek egy részét Karlstadban tettem meg. A 9°C-os hűvösben összejött egy vállalható 1:45’25” félmaraton is ebben a hónapban. Májusban aztán először (és eddig utoljára) idén meglett az Endurance kihívás 311 kilométerrel. Külön félmaratont nem is kellett futnom, keddenként a hosszú futások során meglett magától. Júniusban kitört a nyár, születésnapra megleptem magam egy gravel biciklivel, és elutaztunk egy mini-nyaralásra megnézni Gotland szigetét. Mindezek együtt azt eredményezték, hogy alig 116 kilométer került a lábamba az utolsó napi félmaratonnal együtt. Mondjuk cserébe tekertem is 108-at, sokat jártunk a Källtorpssjön tóhoz fürdeni meg nézegetni a kacsákat. Összességében a második negyedév 696 futott kilométere elmarad ugyan Q1 712-jétől, de nem sokkal, szóval eddig jó.

Visby, Balti-tenger
Visby, Balti-tenger
kacsák, Hellasgården
kacsák, Hellasgården

Július nem lett valami acélos, mindössze 138km futást és 30km biciklizést könyveltem, és a havi rendszeres félmaraton is elmaradt. Augusztusban viszont közel egy évvel a disszidálás után sikerült végre hazajutni egy látogatásra, ami véletlenül pont egybeesett a Vértes Traillel. A lendület kitartott, csodálatos volt, hogy végre lehetett újra versenyezni, és a 3 óra 15 perces befutóidőmmel is teljesen elégedett vagyok; tíz percet javítottam a 2019-es eredményemen. Utána viszont nagyon sporadikusan jártam futni, éppen csak meglett a havi százas kihívás végül (104km).

Vértes Trail
Vértes Trail

Most szeptemberben eddig 67-en áll az óra, viszont iszonyatosan fel fognak pörögni a dolgok, mert itt is újra elindulhatnak a versenyek! Rögtön a hétvégén (holnap) megyek a TCS Lidingöloppet 30-as távjára. A versenyt 1965 óta rendezik meg, és a Guinness rekordok könyve szerint a világ legnagyobb terepfutása. Gondolom, a résztvevők száma alapján, hiszen az összes távon együttvéve 45000 indulóval számolnak.

És amúgy kissé belelkesedtem, neveztem mindenhová. Az október például elég durva lesz. Két hét múlva, 9-én, Stockholm maraton, a rákövetkező héten pedig a Vértes Terep Ultramaraton (50km) otthon. Végül novemberben egy villámlátogatás során futok még egy L távot a Mátrában. Ahhoz képest, hogy nem indult ígéretesen 2021, ez öt esemény lesz az év végéig. 😱