sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Slussen

Thursday, 25 March, 2021 - sesam

Ezt a képet a 2015-ös stockholmi kirándulás alkalmával készítettem, amikor már elkezdődött a slusseni csomópont teljes újjáépítése.

Picture taken of Slussen, Stockholm in 2015
Már nem ilyen

A projektet bemutató infóvideó tanúsága szerint már 2014-ben az volt a cél, hogy az autóforgalom kiszolgálása helyett a tömegközlekedők, a kerékpárosok és a gyalogosok igényeit helyezzék előtérbe.

Gigászi munka, hiszen a mai napig Slussen a fő összekötő kapocs Stockholm északi és déli része között, és az építkezés közben biztosítani kell a folyamatos közlekedést. Két timelapse videón látható az elmúlt hét év a Katarinavägen (errefelé van az albérlet) és a Slussbron (Gamla Stan, az óváros) irányába. Az egy elég menő pillanat, amikor az új autós híd, a Guldbron, egyszer csak megjelenik, mert egy darabban hozták uszályon.

Lent az utcaszinten pedig vannak a vicces plakátok.

Mindfulness poster in Slussen, Stockholm
A legjobb hely gyakorolni a meditációt
Middle of chaos poster in Slussen, Stockholm
Üdv a pokolban

Direkt csináltak kis ablakokat a palánkokon, hogy lehessen nézni az építkezést, gondolva a gyerekekre is. Halad a dolog, mert az a híd, amire a gyalogosforgalmat terelték amikor kiköltöztünk tavaly ősszel, már eltűnt. Ütemezve adnak át részeket, de biztosan csúszik a projekt, például az egyik táblán már 2025-ös dátum szerepel.