Határátkelő

Azt hiszem, senki nem fog leesett állal csodálkozni azon, ha elmondom, a korombeli*, jól képzett, nyelveket beszélő barátaim közül többen is elhagyták a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Ketten közülük blogot is írnak, KTamás Göteborgból tudósít, sLD pedig Londonból ír. Tamás ijesztően hatékonyan űzi az énblogolást, szinte minden nap van új bejegyzés a mindennapi életről, munkáról vagy legalább egy kép kompokról. Dávid blogjában meg az a tuti, hogy az eleje még itthon kezdődött, és olyanokról van benne szó, mint az interjúk, meg hogy hogyan lehet addig eltengődni, amíg az ember nem tud albérletet vadászni magának. Neki amúgy van egy szakmai blogja is fejlesztő vénával rendelkezőknek.

Valószínűleg tényleg az van, hogy atipikus élethelyzetekben (azaz például külföldön) történnek az emberrel Érdekes Dolgok, amiket le lehet írni. Ennek a naplónak is a japán tartózkodásom alatt volt a fénykora. Mármint leírhatom én, mennyire felidegesített ma reggel is, hogy mindig van egy idióta, aki rááll a zebra-bicikliútra a kereszteződésben a Margit híd budai hídfőjénél, de kétlem, hogy bárkit is nagyon izgatna.

* Igazából fiatalabbak. Sóhaj.

2 Replies to “Határátkelő”

  1. Igen, nekem a motivaciot tenyleg az uj orszag adta meg az enblogolashoz, otthon nem nagyon tudtam csinalni. Most olvasgatom sLD blogjat es amugy nagyon tetszik h o inkabb ‘hagyomanyosabb’ expatblogot ir (en azokat is nagyon szeretem), nekem eszembe se jutott ilyen, bar mar keszulok egy posztrol Goteborgrol ugy altalaban, csak meg nem nagyon allt ossze. Illetve az en celkozonsegem elsosorban az otthoni baratok, rokonok.

Leave a Reply