Foursix

A négyeshatoson – talán hanyagságból – mindig rossz irányba mutat az egyik oldalon az állomások térképe. A helyes rendszer szerint a szemben lévő ajtók fölé az állomáslisták tükrözését kellene felrakni, hogy az megállók sorrendje megegyezzen a valósággal.

allomasok

Ezt szemből fotóztam. A villamos a Moszkva tér felé ment, balra, ehhez képest a táblán az ellenkező irányba sorakoznak a megállók.

Nem mondom, hogy eltévedek a négyeshatoson (bár el tudom képzelni magamról), de mondjuk egy külföldinek nem feltétlen mindegy. Meg is lepődtem, amikor elsőre felfedeztem az anomáliát. Én azt hittem az értelemszerűen irányba állított feliratok alapkövetelménynek számítanak.

Nyilván így csak egyféle megállólistát kell nyomtatni, biztos olcsóbb volt.

3 Replies to “Foursix”

 1. lehet, hogy meg reggel van, de nem ertem, mire gondolsz…
  ha forditott sorrendben lenne az egyik oldalon, honnan tudnad, hogy melyik oldali listat kell nezned? miert lenne jobb, mint igy?
  felszallaskor meg ugyis latod, hogy melyik iranyba megy a villamos, nem?
  szemely szerint engem nagyon zavarna, ha a ket ajto felett mas matrica lenne. :\

  1. Gondolj bele:

   A 6-os villamos a Moszkva tér felé megy. Szembe állsz a baloldali ajtóval. A villamos ekkor a jobb kezed irányába megy. Ilyenkor a szemben lévő táblán jobb kéz felé van a Moszkva tér, balra a Móricz. Megfordulsz, és szembeállsz a jobboldali ajtóval. A villamos ekkor a bal kezed irányába megy. Ha ugyanezt a táblát ragasztják ki, akkor bal kéz felé viszont a Móricz lesz, nem a Moszkva tér, pedig a villamos a Moszkvára megy. A két ajtó fölötti tábláknak egymás tükörképeinek kellene lenniük.

Leave a Reply