sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

BUD > FRA > ZWS

Kitaláltam, hogy a hosszú hétvégén meglátogatom tesót, akinek most lett meg az approbációja. Az egész onnan indult, hogy kíváncsi voltam, mégis mennyi egy repülőjegy arrafelé, és a Liligo olyan ajánlatot adott, ami Frankfurtba repülő, onnan pedig vonat. Vonatozni amúgy is jó, megnéztem tehát a MÁV-ot, aminek a nemzetközi utazás oldalán roppant ígéretes ajánlatok szerepeltek.

Persze online szinte semmit nem lehet náluk elintézni, úgyhogy inkább ma munka után eltekertem a Keletibe. Az első sokk a nemzetközi pénztárnál ért, ahol rengeteg ember volt összezsúfolódva, és kiderült, hogy számot kell húzni. Végül nem volt annyira vészes a húsz előttem lévőt kivárni szerencsére, de őszintén szólva nem erre számítottam.

Aztán arra is fény derült, hogy a kedvezményes ajánlatok nagyon limitáltak, valamint legalább három nappal előtte kell lefoglalni, és most a húsvéti időszakra amúgy is betelt az egész. A nem kedvezményes jegyek meg 100 Euró fölött vannak. Nézett rám lesajnálón az elképesztően pökhendi pénztáros néni, hogy bizony a német vasút ilyen drága.

Ja, akkor inkább repülök. És tényleg, a legjobb módszer a Lufthansa AirRail, elrepülni Frankfurtba és onnan vonattal Stuttgartba. Nyilván gyorsabb a közvetlen járat, csak ez harmadannyiba kerül. A Frankfurt — Stuttgart ICE amúgy 60 Euró lenne magában a Bahn.com szerint, ehhez képest a Lufthansa olcsóbban adja a vonatjegyet jelentősen. Úgyhogy szombaton irány Németország!

Lufthansa 747-400 D-ABVU