sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Nike Flyknit Lunar One+

Úgy száz kilométerrel korábbi a sztori, de megint új futócipőm van, a Lunarglide+ 4 ugyanis a korábbi cipőim sorsára jutott igen hamar, azaz kilyukadt az orra. Mint a mellékelt képen látható eddig az összes cipőm ugyanott adta meg magát, a jobb nagylábujjamnál. Az első kék viszonylag sokáig kitartott, köszönhetően gondolom annak, hogy tartósabbnak tűnő kifordított bőrből készült, és nem voltak kitágítható szellőzőlyukak az orrán nagy számban, meg az elején nem is futottam annyit. A második fehér már hamarabb tönkrement, amiért szerintem nagy részben a gyöngyvászon okolható. (A miheztartás végett azért ezekben a lábbelikben jócskán 1500 km feletti távok vannak.)

old shoes

Őszintén szólva nem tudom, miért pont így használódnak el a cipőim. Egy ideje nagyon figyelek, hogy véletlenül se legyen túl nagy körmöm, és a zoknikat is azonnal cserélem, ha tönkremennek. Lehet, hogy rosszul tartom a nagylábujjam?

Mindenesetre a fekete Lunarglide+ 4 pont ugyanígy lyukadt ki körülbelül három hónap, és több mint 400 kilométer után, csak épp nem a jobb, hanem a bal lábamon. Egy futócipő esetén azért ez nem egy túl extrém felhasználás, így nem voltam túlzottan elégedett. Volt rá viszont hat hónap garancia, úgyhogy visszavittem a Westendben lévő Nike márkaboltba, ahol gyakorlatilag szó nélkül felajánlották, hogy levásárolhatom az árát, vagy ideadják vásárlási utalványban. Cipő márpedig kellett, így lett kétezer Forint ráfizetéssel vadonat új Flyknit One+-om:

Why? Because it's red

Ehhez most nagy reményeket fűzök, hiszen a felső része szőtt Flyknit technológiával készült, és meglehetősen lyukadásállónak néz ki. A tavalyi olimpiáról is ismerős lehet első neonzöld / élénknarancs Flyknit cipőktől eltérően a Lunar One+ a Lunarglide sorozat Lunarlon talpát kapta meg, így a csillapítással sincs gond, a keményebb és puhább szivacs kombinációja megvédi a lábat aszfalton is. Amúgy súlya szinte nincs is a cipőnek, olyan, mintha egy vastagabb zoknit húznék fel. Árban is kevésbé elszállt, mint az első generációs Flyknit, úgyhogy jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki sokat fut.