sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Sosehol

Azért az várható volt, hogy ez zseniális lesz, és tényleg. A BBC rádiójátékot készített Neil Gaiman Neverwhere (Sosehol) című regényéből, aminek az első egyórás része tegnap hangzott el a BBC Radio 4 csatornán. Nem tudom, a könyv ismerete nélkül mennyire követhető, az eredeti sztorihoz mindenesetre maximálisan hű. Nekem az egyik kedvencem a regény, és a bevezető epizód alapján a hangos verzió, ha lehet, csak még csodálatosabb lett. Az egész meghallgatható online mindenféle földrajzi korlátozás nélkül a BBC iPlayerrel.

Greetings from London Below

Ha valaki a lejátszás gomb megnyomása helyett tovább olvasott, hadd lelkendezzek kicsit a szereposztásról. A főszereplő skót Richard Mayhew hangja James McAvoy, akire a legtöbben talán az X-Men: First Classból emlékeznek. Lady Doort Natalie Dormer játssza, akinek van már úrnői tapasztalata, hiszen ő a Game of Thrones Margaery Tyrellje, illetve a The Tudors Anne Boleynje. Marquis de Carabas pedig David Harewood, aki a Homelandben David Estes, Carrie CIA-beli főnöke.

A két bérgyilkos közül Croup nem más, mint Giles a Buffyból, azaz Anthony Head. Vandemart David Schofield alakítja, aki az IMDB adatlapja alapján kismillió filmben volt mellékszereplő, de névről nem ismertem. Az első részben maga Neil Gaiman is megszólal epizódszerepben, viszont elképesztő módon nem ismertem fel a hangát.

És ugyan a pilotban még nem lép színre Islington, az angyal, az őt játszó Benedict Cumberbatch ismerős lehet, mint Sherlock Holmes. A BBC egy kis ízelítőt is megosztott a szövegéből, ami alsó hangon borzongató.

A következő öt félórás epizód hétfőtől péntekig hangzik el a BBC Radio 4 csatornán délután hatkor majd éjfélkor ismétléssel.

A képen, amit Neil blogjából vettem át, balról jobbra: Benedict Cumberbatch, David Harewood,  Natalie Dormer, Dirk Maggs, James McAvoy, David Schofield és Anthony Head.