sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Il était une fois… la vie

Nem hiszem, hogy aki a kilencvenes évek elején volt gyerek ebből kimaradt volna. Szerintem mindenképp szerepe volt ennek a sorozatnak is abban, hogy tesóm ma orvostanhallgató.

Fehér rendőr-falósejtek, vörös punkhajú vírusok, “utálom a szén-dioxidot” vörösvértestek, szakállas apóka az agyadban. Egy generáció képzelte el így az emberi testet.

Persze az igazi, napjainkban beszerezhetetlen, változat az MTV szinkronjával és a francia főcímzenével leadott epizódok.

A Minimax újra adta azóta a teljes sorozatot, és még DVD kiadást is megért, csak sajnos teljesen újraszinkronizálva és angol dallal. Nekem úgy nem kéne. Még talán a címmel is buheráltak valamit, hiszen én úgy emlékszem Egyszer volt, hol nem volt… az élet címmel futott, és nem azzal, amit például a magyar wiki-oldal ír.

Igazából nekünk megvan videokazettán jónéhány epizód. Sajnos nem tudom, milyen állapotban, hiszen egyrészt rongyosra játszottuk őket, valamint a családi Akai video előszeretettel zabálta fel a szalagokat életének alkonyán.

Milyen menő lenne, ha valahogy tudnám digitalizálni, ami megvan.