sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

特別募集住宅

Talán az egyik legjobban ismert ázsiai babona a négyes szám szerencsétlen volta: a kiejtése megegyezik a haláléval. Szintén már-már sztereotípia az öngyilkosságok magas száma Japánban. Így aztán nem is akkora meglepetés a weboldal, ahol a bérleményeikben elhunytak lakását lehet akciósan kivenni.

Japán lakott területének népsűrűsége hatalmas, az ingatlanárak csillagászatiak. Azonban ha valaki nem bánja, hogy a lakásának az előző bérlője ott lehelte ki a lelkét, egészen jutányosan (féláron) juthat kecóhoz az UR ügynökség oldalán. (Az UR amúgy az Urban Renaissance rövidítése. A japánok szeretnek ilyen cégneveket adni.)

ur-tokubetsu

A leírás egészen vicces: a lakásokat különleges ajánlatnak hívják, ahol az előző lakó sajnálatos körülmények között elhunyt: 特別募集住宅は、不幸にして先住者の方がお部屋の中で亡くなられた住宅です。

Viszont a lakbér nagyon olcsó, és a kint élő magyarok szerint pillanatokon belül elkapkodják a lakásokat, nagy a verseny értük. Minden hónap elsején vagy másodikán frissítik a listát, de pár óra múlva már el is kelt az összes.

Halál meg babona ide vagy oda, a pénz nagy úr.