sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Piresian Beach

A 2010-es trendekről olvastam a Quarton, ekkor találkoztam a Piresian Beach projekttel, aki egy magyar lo-fi / space rocker lány. Zsófi a dalokat a hálószobájában vette fel, és produkált egy igazi nemzetközi sikersztorit. Nem tudom, Magyarországon hányan ismerik, de a Cool listára felkerült. Azért ne utáljuk, nem tehet róla.

Piresian Beach - Parttalan

A bemutatkozó lemez címe Parttalan, és ingyen letölthető a megelőző Lazy-vel, és az egészen friss (23-i) Make You Mine-nal együtt. Nekem erről a zajos zenéről a Lost In Translation zárójelenetét aláfestő Just Like Honey ugrott be elsőre, pedig a The Jesus And Mary Chain más stílus. Viszont az agyon feedbackelt/reverbelt gitár pont úgy hangzik, mint ez a rosszul (?) felvett.

A Lazy lett egyelőre a kedvenc, a maga shoegaze egyszerűségével. A többi szám ritmusosabb, de csak pont annyira, hogy agyba dugva lehessen még rá sétálni kihalt városrészekben.

A borítót nem feltétlen tettem volna ki, de paradigmaváltás történt: gondolni kell a kiskorú olvasók egészséges lelki fejlődésére.