sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Dropbox

2GB ingyen tárhely, fileszinkronizáló kliens Windowsra, OS X-re, és Linuxra, okostelefon-alkalmazások, valamint webes elérés bárhonnan: ez a Dropbox.

A szolgáltatás hasznossága szerintem megkérdőjelezhetetlen. Egyszerű regisztráció után máris 2GB ingyen tárhelyhez lehet jutni, amelyet azután különféle akciók során még bővíteni is lehet. A használata roppant egyszerű: a kliensprogram telepítése után készül egy Dropbox könyvtár, amelybe fileokat dobálva azok rögtön feltöltődnek a Dropbox szervereire. Ha egy másik gépen is telepítésre kerül a kliens, a bejelentkezés után a két könyvtár tartalmát élő netkapcsolat érzékelése után azonnal szinkronizálja is a program. Mindezek mellett a tárhelyre feltöltött fileok a webes felületen keresztül is nézegethetőek, letölthetőek.

Én például a MacBook és az iMac között a dokumentumok könyvtár szinkronizálására használom. Testvérem az egyetemi előadásait vagy nyomtatandó anyagait pakolja a sajátjába, ami lényegesen elegánsabb, mintha például email csatolmányaként küldené el magának. Két vagy több Dropbox-felhasználó össze is állhat, és bizonyos könyvtárakat megoszthatnak egymás között, amelyek azután mindegyikük számítógépére szinkronizálódnak.

ilovedropbox

Most minden Dropbox-tulajnak lehetősége van, hogy minimális energiabefektetéssel 768MB-al növelje a saját tárhelyét. Twitter és Facebook integrációval, és saját “miért szeretem a Dropbox-ot” üzenet írásával most összesen ennyivel lehet megtoldani tárkapacitást.

Ha még nincs neked, dobozolásra fel!