sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

SakuraCon

Rendszeresebb sesam.hu olvasók valószínűleg tisztában vannak a japánfanatikusokkal szembeni averziómmal. A malacnáthás iskolabezárások miatti unalmas perceimet most mégis azzal töltöttem, hogy az index animeconos cikkét nézegettem. Úgy látom azért a korpa között lehet gyémánt, csak rá ne tüsszentsenek a disznók. Képzavar.

gothloligirl

Tudom felháborító, de a videójukon szereplő horrorfilmesre maszkírozott gothloli leányzó például elismerésre méltó szerintem. Ez is egy stílus, amit lehet igényesen és szakértelemmel csinálni. Rajta látszik, hogy mennyi munkát és időt ölt bele a hobbijába, és az eredmény kétséget kizáróan hatásos. A sminktől az esernyőig minden részlet átgondolt. Az pedig, hogy saját bevallása szerint hétköznapokon, publikusan is ezzel a kinézettel operál, szintén szimpatikus. Különösen a nem éppen különctoleranciájáról híres kis országunkban.

Az egész arról jutott eszembe, hogy itt Kobében is van egy hölgyemény, aki hasonló szerelésben jár velem egy boltba. Ő nem a fekete/goth hanem a rózsaszín/fehér/fluffy vonalat követi, de nem kevésébé sokkolóan néz ki. Általában esti órákban találkozunk a Daiei-ben, csak még sosem volt nálam fényképezőgép vagy telefon. Nyilván innen indult a divatnak eme formája, ezért elfogadóbbak is az emberek: a nyuszilányt sem nézik meg kétszer a vásárlók.

Szóval – Japán hatása vagy sem – de engem nem zavar, ha valaki extrémen néz ki, ha jól csinálja. Idáig jutottunk. Persze a hasonló próbálkozások nagy része leragad a szánalmas szinten.