sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Július 11: 3G iPhone Japánban

A legdurvább része az idei WWDC keynotenak szerintem az a rész volt, amikor a térképen pörgették végig az iPhone-t bevezető országokat. Ekkora számra szerintem kevéssé lehetett számitani. Ez a kép pedig gondolom igencsak szívmelengető az otthoniaknak:

WWDC 2008 Keynote Hungary

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy mi voltunk a 42-es ország. :D Na és persze jön Japánba is, méghozzá az első körben, július 11-én. A SoftBank be is jelentette nem sokkal a WWDC után.

Ezzel akpcsolatban azért van egy pár dolog, amit nem értek. Ugyebár Steve azt állította, hogy a 8GB-os modell maximum 199 dollárba fog kerülni a világon bárhol. Innentől mondjuk a T-Com megcsinálhatja, hogy aranyárban adja nálunk? Egyúttal próbálják szigorítani a feltörés szankcionálását: az új iPhone-t már a boltban kell aktiváltatni, nem az iTunes Storeban. Ami nekem, nem világos, hogy lesz-e független telefon. Vagy az Apple boltjaiban és a viszonteladóknál is az adott ország szolgáltatójának SIM-ével dobozolt telefonokat lehet csak megvenni? Ha veszek itt egy telefont, azt utána otthon tudom majd használni? Ha szolgáltatófüggetlent akarok, akkor az drágább lesz?