sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

webvideó technoblabla

Németóra van épp, tehát kihasználom az alkalmat, hogy valami hasznosat is csináljak…

Utánanéztem a böngészőben lejátszandó videó problematikájának. A célom az volt, hogy simán <object> tagbe ágyazva a böngésző válasszon magának plug-int, amivel lejátssza. Ilyen pluginja van a WMP-nek ha jól tévedek, Macen a Quicktime épül be a Safariba, linuxon pedig mplayerplug-in látja el ezt a feladatot.

A legnagyobb probléma az én House-videómmal az volt, hogy kódoláskor simán beadtam neki egy lavc-kodeket, ami az FFmpeg-projekt része, és FMP4 videót készített belőle. Ezt alapban a QT nem látja. A letöltött avi képe is nagy bazi fehérség volt csak nekem. Macen a Perian nevű ügyes kis kiegészítéssel lehet rábírni a QuickTimeot, hogy az AVI konténerben felismerje az FMP4-et.

Ettől persze még a beépülő meg se moccant nekem, úgyhogy most átkódoltam mp4-be (m4v). Kíváncsi leszek, ez kinek fog menni. ;)

Update: hát persze… a classid-s embed csak IE-kompatibilis (meg úgy látszik a Safarinak jó úgy is), minden más böngésző data taget szeretne. Részletesebben a Juicy Studio Object Paranoia oldalán.