sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

The Guild and Dr. Horrible

Felicia Day kiváló példa, hogy WoW-addiktból is lehet sikeres ember.

Ugyebár még régesrég írtam a The Guild webes sorozatról, azután szépen el is felejtettem, hiába jelent meg néha Youtubeon a figyelmeztetés, hogy új rész került fel.

Hiba volt.

Nagy hiba.

WoW-elvonási tüneteimtől vezérelve most megnéztem az immár teljes első évadot (10 rész). Komolyan mondom, zseniális: sírva röhögtem a földön ide-oda gurulva, annyira jó. Kell hozzá valamilyen MMO-ismeret, hogy érthetőek legyenek a poénok, de ha ez megvan, az őrület garantált.

Banner image for The Guild web series

A sorozat amúgy már most bezsebelt nem egy rangos díjat: SXSW Greenlight Award for Best Original Digital Series Production 2008, YouTube Video Award for Best Series 2007, Yahoo! Video Award for Best Series 2008.

Nem csoda a díjeső, mert tényleg rohadt vicces. És az amúgy egyszerűnek tűnő videók mögött rendes igazi produkciós csapat van. Nem pár fiatal hülyéskedik kamerával. A sztorit Felicia írja, akiről érdemes tudni, hogy hegedűművész és matematikus diplomája van mellesleg… (Ez azért megnyugtató, hogy akármit is tanul az ember, lehet belőle valami.) A The Guild ötlete pedig alapvetően a WoW függőségéből kigyógyulva született. (Napi 8+ óra, hardcore.) További érdekességek a The Flog-ban és a vele készült How I WoW podcast-interjúban.

Aztán még amit felfedeztem, hogy egyrészt ő volt Vi a Buffy utolsó szezonjában. (Még mindig nem tudtam befejezni a Buffyt, talán majd most, hogy sorozat-uborkaszezon lesz.) És hogy készül egy háromrészes online musical, amit nem más jegyez, mint Joss Whedon. Főszereplők: Neil Patrick Harris (Barney Stinson), Nathan Fillion (Malcolm Reynolds) és Felicia Day (Codex).

Állítólag a Doctor Horrible’s Sing-Along Blog-ot az írósztrájk inspirálta. Joss szeretet volna egy produkciót a producerek és a stúdiók megkerülésével tető alá hozni. A terjesztést pedig kizárólag az interneten tervezi megoldani, majd később kiadni DVD-n és letölthetővé tenni az iTunes Shopban.

A musical tulajdonképpen kész. Nyilatkozatok szerint még a Comic-Con előtt (július 24.) ki fog kerülni valamilyen formában. A hivatalos oldalon még csak egy ijesztő promókép van a főszereplőről hegesztőszemüvegben, de a nemhivatalos doctorhorrible.net siteon gyűlik rendszeresen a fanok által innen-onnan összegereblyézett információ.

Can’t wait.

Ja, és Felicia a House következő (ötödik) évadában is szerepet kapott.