sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Az ötvenezredik dal

Elértem az ötvenezres scrobble-számot last.fm-en. (Van a scrobble-re magyar szó?) Stílusosan az ötvenezredik dal The Gathering lett, A Noise Severe DVD, Saturnine:

És érdemes megnézni, kik vannak a top tízben ennyi lejátszás után. Első természetesen a már emlegetett The Gathering (2163). Vicces, hogy akkor ismertem meg őket, amikor Anneke úgy döntött, lelép. Tehát sosem fogom már Annekével látni őket előben… Viszont ha lehet hinni a hírlevélnek, még az idén lehet majd hallani róluk, és jövőre nemcsak egy, hanem rögtön két albumot is terveznek.

Második az Epica (1303). Ölni tudnék, hogy nekem pont az egyedi és megismételhetetlen miskolci koncertjükkor van vizsgaidőszakom.

Hans Zimmer (1201) a harmadik helyen egy zseni. És a Gladiátor filmzenéjét még tíz év múlva is fogom hallgatni.

The Corrs (979) a negyedik. Nem itt lennének, ha nem csak 2006-ban regisztrálok Last.fm-re. Biztos sokaknak kommersz, de én nagyon szeretem őket. Sajnálom, hogy épp hiátusban vannak.

Beatsteakst (890) egy A38-as koncert kalózvideója után kezdtem el hallgatni. Teljesen őrült németek. A Hey Du akcentusa valami szuper.

Evanescence (717) elég magától értetődő. Csak a Hello és a My Immortal megér ennyi lejátszást.

Ilan Eshkerit (706) szerintem senki sem ismeri, de ő a Stardust zeneszerzője. Sokat mond, hogy ebből az egy filmzenéből hoztam össze egy hetedik helyre valót.

A Nightwish (679) se a nyolcadik helyen lenne, ha korábban rákattantam volna az online zenei forradalomra. Inkább valahol a Corrs után második… Sajnos az új album nagyon gáz lett, és nem Anette miatt. Egyszerűen a számok rosszak.

A Vámpírok Bálját (657) mindenkinek látnia kell legalább egyszer. So say we all.

És még gimis koromból jön a Smash Mouth (649). Nem csinálnak semmi extrát, de azt olyan jól… és a Keep it Down szűnni nem akaróan zseniális.

A top tízből épphogy kimaradt Émilie Simon és a Pink Floyd.