sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Miért nem olvasott a SeSam.hu?

Tegnap este ezen gondolkodtam elalvás előtt.

Az az igazság, hogy több oka is lehet annak, hogy viszonylag kevesen látogatnak erre. Szubjektív és objektív szempontok alapján is elkövettem nagy hibákat.

Elsőként lehet, hogy egyszerűen amit és ahogyan írok az érdektelen, rossz vagy unalmas.

Másodsorban nincs egy központi téma, ami összefogná a blogot. Ez azért problémás, mert így lemorzsolódnak azok, akik csak egy aspektus (például Japán) miatt látogatnak ide. Sokkal egyszerűbb megfogni a közönséget egy tematikus bloggal.

Az összevissza mindenféléről szóló személyes blog csak akkor népszerű, ha az írója valami miatt híres személyiség, vagy ritkább esetben képes olyan egyéni stílusban, karizmatikusan írni, ami miatt majdnem mindegy, hogy a dél-amerikai nyúltenyésztésről vagy BKV ellenőri élményeiről blogol.

Harmadrészt hátrány az is, hogy nem valamilyen ingyenes blogszolgáltatónál, hanem saját WordPress rendszeren írok. A freeblog.hu vagy a blog.hu rendelkezik egy főoldallal, ahová időről időre különféle szerkesztési szempontok alapján ki tud kerülni egy-egy jól sikerült írás.

Vagy gondoljunk csak az Index főoldalán lévő blogdobozra. Egy link onnan hatalmas forgalmat tud generálni egy bejegyzésre. És ha ezeknek a látogatóknak csak néhány százaléka is visszatér, az már nagyot dobhat az olvasottságon.

A blog csak egy fokig terápia vagy önkifejezés. Mindenki szeretné, hogy amit leír, azt olvassák. És a blog körül egy közösség kialakítása lenne a végső cél.