sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Jegyzetek a Google Readerben

További Reader nyalánkságok. (Előzőleg a zenelejátszó volt ugye.) Én csak ma fedeztem fel, de ettől még lehet, hogy régebb óta ott van: jegyzeteket is lehet immár a Readerben tárolni.

Mit is jelent ez? Nekem például a legnagyobb problémám a Readerrel az volt, hogy mit tehetek akkor, ha szeretnék valami olyat megosztani a saját “újságomban”, amire nem vagyok feliratkozva. Eddig nem volt más módszer, mint feljelentkezni, és úgy megosztani az adott cikket. Továbbmegyek, mi van ha nincs is RSS/Atom feedje az adott weblapnak? Na erre nyújt sokkal egyszerűbb megoldást a jegyzet.

A böngésző könyvjelzői közé felvehető egy Note in Reader gomb, amire kattintva a weblapon kijelölt részből azonnal jegyzetet készíthetünk. Ez pedig egy kattintással már meg is osztható. Slusszpoén, hogy a jegyzetek bevezetésével kommentárt is fűzhetünk az egyéb megosztott cikkekhez.

Ezek szerintem tipikusan olyan fejlesztések, amire minden Reader felhasználó várt. A megvalósítást is elsőrangúnak találom. Érdemes kipróbálni.

Részletesebben az angol nyelvű hivatalos Reader-blogon.
Saját újságom. (Google Reader megosztott cikkek)
Aggregált FriendFeed.