sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Mosógép hack

Trayana, a bolgár Master’s diák hazamegy, mivel végzett, és a Nagy Lakásürítési Akciója keretében egy csomó bútort adományozott a koliból frissen kirakott Norbinak. A mosógépét pedig nálam helyeztük el, lévén csak nekem van erre a célra kialakított helyem a lakásban szobában.

Némi takarítás után üzembe is helyeztem volna… ha illeszkedett volna a vízcsatlakozója az én csapomhoz. Nosza irány a Konan, ahol ha valami háztartási cuccot nem lehet kapni az nem is létezik. Persze emlékezve a tortúrára, amikor a MacBookhoz speckó csillagcsavarhúzót kerestem, nem voltam teljesen bizonyos benne, hogy egyszerűen fog menni. Például hogy mondják japánul a bilincset, amivel csövet lehet rögzíteni?

Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Hogy is képzeltem, hogy nincs Nagy Japán Nemzeti Mosógépcsatlakozó-szabvány. Csupán annyi volt a probléma, hogy a két részből álló dugórendszernek csak az egyik felét hoztuk el a mosógéppel, a másik a csapra csavarozva maradt. Úgyhogy vettem egy csatlakozót, és kész.

Úgyhogy most próbamosok. Egyetlen bajom, hogy nem voltam biztos benne, hova kéne tenni az öblítőt. Ugye gagyi pénzbedobós mosógépeknél ez úgy megy, hogy amikor a mosásnak (洗い) vége, és az öblítésnél tart (すすぎ) akkor egyszerűen beledönt az ember egy kupaknyi öblítőt a vízbe. Na ez itt nem ment, ugyanis amikor kinyitottam a tetejét, vad sípolás közepette megállt. Na persze, 安全第一, ne nyúlkáljon az ember működő mosógépbe, mert nem tudom… vizes lesz a keze. Végül találtam egy lyukat, amire (ソフト仕上げ) volt ráírva. A lakást elöntő öblítőillatból ítélve helyes volt a következtetés.