sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Apple Shop 2

Ma nagyon pontosan az előjegyzett időpontban sikerült is beszélnem egy igen szerénytelenül géniusznak hívott Mac szervizessel. Elmagyaráztam neki az akkuproblémát, majd beizzította a rendszert a system profiler miatt. Mindent úgy csinálnak persze, hogy az ügyfél is nézheti, mi történik. Nagyon pöpec az egész.

System Profiler about MacBook battery

Végül közölte, hogy igen, ez a Core Duo rendszereknél előforduló probléma, de nem kell aggódni, az Apple ezekre az akkukra meghosszabbított kétéves garanciát biztosít, úgyhogy ingyen és bérmentve kapok egy vadiújat. Szeretem az Applet.

Annyi probléma volt csak, hogy nem volt nekik raktáron csereakku, úgyhogy felvették az adataim, és pár napon belül felhívnak, amikor megérkezett. Szóval sajnos mászhatok megint be a boltba, de azt hiszem egy garanciaidőn túl kapott ingyen telepért megéri. (Bár azt nem értem, hogy miért nem lehet levenni a polcról egyet, mert amúgy láttam, hogy van nekik. Gondolom külön raktárkészleten megy a szerviz és a boltrész, mert a számlán amin kaptam a csereakkum eredeti ára olcsóbb, mint egy új lenne amúgy.)

Itthon pedig utánanéztem, és tényleg:

This program extends repair coverage on the battery for up to two years from the date of purchase of the computer for Intel Core Duo-based MacBook and MacBook Pro computers.

A feltételeknek is megfelelek, az 5000 mAh helyett 3600-as érték elég gáz. Na ezért kapcsolt ki a gép még le sem merült akkunál…

Affected batteries will have one or more of the following symptoms:

Battery exhibits low charge capacity/runtime when using a fully charged battery with a battery cycle count (as shown in System Profiler) of less than 300.