sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

T.M.S.H.P.

Van olyan szolgáltatása az Amazonnak, hogy wishlist (kívánságlista). Ide az ember összegyűjtheti azokat a könyveket, amiket szeretne elolvasni vagy magáénak tudni. Nem butaság, hiszen mennyivel könnyebb így valakit megajándékozni, főleg ha nem ismerjük pontosan az illető ízlését. Más kérdés persze, hogy lehet lélektelen elüzletiesedett világunk termékének tekinteni: az igazi ajándék a meglepetés. (“An unexpected gift at an unexpected time.” (Idézet forrásáért pirospont jár.))

Mindenesetre összeraktam egy listát, ami hirtelen eszembe jutott. (Oh, ha beérném 10 könyvvel, milyen egyszerű lenne.) Később villant be, hogy tökjó, hogy én értem a japán Amazon felületét, de ez azért az ismerőseim kis százalékára igaz. A címek végtére is látszanak, és ez a lényeg. Úgyhogy bemutatom a Make SeSam Happy Projectet. Egyvalamit fontos tudni rólam még ehhez: ha a könyv eredetiben angol, akkor majdhogynem esélytelen, hogy magyar fordítást olvassak belőle, legyen az a fordítás bármennyire is jó. Igen, ennyire nyelvsznob vagyok.

Persze nincsenek illúzióim, hogy valaki pont nekem akarna könyvet venni. Ellenben legalább nem felejtem el én magam, hogy miket akartam elolvasni.