sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

lady in the water

Briton’s body found in Japan bath, avagy veszélyes dolog angolt tanítani Japánban. Ide vezet az európai/amerikai kontrollálatlan japánmánia és a japánoknál előforduló beteges gaijin-fetisizmus. A follow-up cikkben (Father seeks justice for teacher) közölt kép alapján mondjuk elég pszichopata feje van a feltételezett gyilkosnak. A szerző dulakodást nem említ, vannak viszont szétszórt ruhák, szóval akármi is lehetett, ám én mégis arra hajlok hogy Ichihashi a főhunyó az ügyben.

Nem véletlen, hogy a feltételek az angoltanárok esetén általában a következőek: 1) かわいい 2) 女の子 Azaz aranyos/cuki és lány. Ehhez hozzátartozik (mielőtt nyughatatlan honfitársnőim nagy számban próbálnának emigrálni az országba, ahol “a csapból is anime folyik”) hogy a jól fizető, komoly állásokba anyanyelvűeket keresnek. Tehát USA, UK, Ausztrália. Ázsiaiak szóba sem jöhetnek, akkor sem ha ne adj’ Isten anyanyelvi szinten hibátlan akcentussal tudnak angolul. Csak a gaijin-fej a hiteles.

Az erősebbik nem tagjai szerintem nagyobb biztonságban vannak, legalábbis kicsi az esélye, hogy egy feltüzelt kielégületlen harmincas OL a kádba fojtja az angoltanárát…