sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

süssünk süssünk valamit

Otthonjártamkor hívta fel anya a figyelmem a sütőzacskó fantázianevű jószágra. Az ember beleteszi a preparált húst majd a sütőben/mikróban néhány perc alatt ropogósra süti. Ebből nekem főleg az a része tűnt hasznosnak, hogy gyakorlatilag a mikrót is lehet sütőként használni. Tudniillik a sütők errefelé nem képezik a szobák általános berendezését. Még a kolink konyhájában is csak egy minifiók van halsütésre.

Importáltam tehát egy adag zsacskót tesztelni. A dobozon azt írták, előmelegített sütőbe kell tenni. Gondoltam csak kipróbálom a halsütőfiókot, mégis sütőformájúbb mint a mikró. Felmerült bennem persze hogy csak műanyag az a zacsi, de elhessegettem ezeket a kétségeket. Nos a zacskó a valóban miniatűr sütőfiók falához érve azonnal lángra kapott. Az ott főzögető ismeretlen kolitárs remekül szórakozott persze. Én további tesztelés előkészítése végett visszatértem a szobámba.

Második körben már a mikrót használtam és láss csodát ezúttal kiválóan megsütötte a hússzeleteket. Talán egy kicsit túl sokáig is tartottam bent a csomagot, mert kissé kiszáradtak. Persze gyakorlat teszi a mestert, önmagunk táplálása pedig egy halálig tartó végtelen kihívás…