sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Coming to your favourite torrent site this year…

Egyik kikapcsolódási technikám a MacBook óta, hogy időnként végignézem az összes új trailert a FrontRowból a TV-n. Így kompenzálva kicsit, hogy jóval kevesebbet járok moziba mint szeretnék…

Ilyennek láttam.

The Astronaut FarmerThe Astronaut Farmer
If we don’t have our dreams, we have nothing.
Tipikusan az a sztori, amiről nehéz eldönteni, hogy mennyire szánják komolynak. A trailer szórakoztató, aztán kiderül, hogy amerikaizászló-lengetős közhelyes cucc lesz-e a végeredmény. Annyiban poén, hogy Billy Bob Thorntonról nekem mindig a NASA jut eszembe, meg hogy ő az amerikai elnök.

Because I Said SoBecause I Said So
She’s just your normal, overprotective, overbearing, over-the-top mother.
Lányfilm. Ami mondjuk nem szokott zavarni, és a traileren is jókat kacagtam. Talán mert viszonylag hosszú volt. Ezek után szokott persze kiderülni, hogy mindent lelőttek benne, és nem maradt semmi a filmbe… IMDB-n mindenesetre 5/10, ami figyelemreméltóan közép.

Black Snake MoanBlack Snake Moan
Everything is hotter down south.
Na ez az ami viszont nagyon nem tipikus. Samuel L. Jacksonról kiderül, hogy bluest is tud (vagy csak én nem voltam tisztában ezirányú képességeivel eddig) Christina Ricci a.k.a. Wednesday Addams pedig egyszerre hátborzongató és erotikus. Ilyet még biztos nem láttunk.

Bridge to TerabithiaBridge to Terabithia
The beloved novel comes to life.
Valaki hallott már erről a könyvről? Első blikkre elég Narniás, a CGI szép (amennyire egy nem-HDTV trailerből meg lehet ítélni) és gondolom a Disney nagy vackot azért nem nagyon tud csinálni. És a legjobb: a rendező Gábor Csupó, akiről megintcsak most hallok először… két wtf moment egy trailerben. Az IMDB oldala szerint dolgozott a Simpsonson.

Blood and ChocolateBlood and Chocolate
Temptation comes in many forms.
A reklám szerint az Underworld producereitől. A SeSam.hu-ból azért látszik, hogy az Underworld mint olyan nekem tetszett… ez a trailer viszont annyira nem jött be. Egyik, hogy Agnes Bruckner nem éppen Kate Beckinsale. Aztán a vérfarkasok “coolness” faktora a vámpíroké alatt van. Olyan közepes. Azért megnézem majd persze. Valamint itt is feltűnik ám a magyar behatás, hisz nini a fiatal Vivien Rácz Helga lesz (bárki is legyen ő) és feltűnik Dobó Kata is, bár az előzetesben nem láttam. Van egy rakás feltételezem román név is a listában.
De! Within Temptation a zene (Stand My Ground), és pont a trailer végére tartogatják, és akkorát üt, hogy nagyon.

Curse of the Golden FlowerCurse of the Golden Flower
Unspeakable secrets are hidden within the Forbidden City.
Rég volt már új repkedő kínais harcolós film. Ez kivételesen nem Ziyi Zhang hanem Gong Li. Valamint úgy látom nem selymekre hanem eszméletlen aranyozott páncélokra fog domborítani. Ja, a House of Flying Daggers és a Hero rendezőjétől persze.

Happily N'ever AfterHappily N’ever After
Don’t Let Your Hair Down. Don’t Go To The Ball. Don’t Visit Grandma.
Namost ha csak annyit látok, hogy animáció, Sigourney Weaver, Sarah Michelle Gellar és Freddy Prinze Jr. az egy mozijegy rögtön. A trailer alapján viszont hú de nagyon Shrek, ami akkor sem mentség ha a készítők ugyanazok. És semmi új. A 2/10 IMDB pontszám nem szokott eltántorítani, ettől se fog, de azért… na szóval ez egy olyan, aminek nagyon örültem volna ha jó. De még a tagline is rossz.

Freedom WritersFreedom Writers
our story. our words.

Ilyet is láttunk már: Dangerous Minds. Ennek ellenére a lehetőség megvan, hogy jó legyen, és én nagyon bízom Hilary Swankben (Million Dollar Baby). Találós kérdés, mi a másik film amiért Oscart kapott?
(Fogalmam nem volt…)

NorbitNorbit
Have you ever made a really big mistake?

Nagyon nem az esetem,
de a trailert meg kell nézni az autómosós jelenetért…

don’t you wish
your girlfrend was
hot like me!

Music and LyricsMusic and Lyrics
Sehol egy tagline… na mindegy. Szóval nem vagyok egy nagy Valentin Nap fan, de ezt arra találták ki, meg akkor is jön ki. Már persze odaát, nem Kelet- “Nincs Is A Térképen” -Európában és “Azt Hisszük Mint Fejlett Ország Előbb Jönnek Ki A Filmek De Nem” Japánban. Igen. *khm* Tehát a trailer szórakoztató, vigye el rá a barátnőjét akinek van.

Wild HogsWild Hogs
A lot can happen on the road to nowhere.

Frenetikus. Unalmas életű kiöregedett csávókra rájön, hogy mociznak egyet. Bőrjakó és kalandra fel. Sztárparádé úgy mellesleg, és elpusztulsz a nevetéstől fajta trailer.
Ez jó lesz.
Hiiiighway to Hell!

Természetesen az összes előzetes megtalálható az Apple oldalán: http://www.apple.com/trailers/