sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Homár

Nem vagyok egy nagy Homár-fan, (elvégre Index-gyerek) de kaptam egy BSA-s linket ami kifejezetten tetszett. A rá érkezett válasz még mókásabb… Fura, a kép alapján az Apple is BSA-tag. Ugyan minek lopna valaki Apple szofvert? Az OS X jön a géppel, PC-re felimádkozni nem éri meg. Esetleg iLife-ot, stb… (bár új Maccel az is jár)

Amúgy vicces ez a szoftverlicensz dolog: rettenet sokba kerülhet egy cégnek. Valószínűleg állam bácsi is sokat perkál a Campus-ért stb mert a nép, az istenadta nép nem hajlandó megtanulni más szoftvert, már bocsánat. A szövegszerkesztési ismeretek tanfolyamnak sem kellene szükségszerűen Word-használatról szólnia, dehát már középsuliban is doc-ban kérték a házit: “Jézusom, .sxw/.odt, biztos vírus!”

Aztán az Amazon, amit én sokat szidtam azért, hogy Magyarorszég még mindig egy külön küldési csoportban van – együtt a harmadik világ országaival – bár csatlakoztunk az EU-hoz. Hát talán ezért. Meg ezekért. Csoda, hogy egyáltalán küldenek nekünk… Most kezdett el komolyan érdekelni az EU belső vámpolitika, pl az amazon.de vagy .co.uk már EU ugye.

Csak van jó oldala a japán létnek: az amazon.co.jp max két nap alatt kiszállít bármit raktárról…