sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Flowers

Most Hanna blogja a ludas az új mániámban. Ezt meghallgatva rögtön eldöntöttem: ilyet én is akarok. Hallgatni. És nézni.

Emilie Simon

Émilie Simon weboldala sajna francia, az pedig nem az erősségem ugye. Még nagyobb sajnálatomra a Wikipedia cikkelye sem túl informatív, legalábbis amíg valaki le nem fordítja a francia verziót. Egykét cikket azért lehet találni itt-ott…

Mindez annak ellenére, hogy a La marche de l’empereur filmzenéjével nem egy díjat is besöpört. Ismét sajnos a film angol verziója már nem ezt a zenét tartalmazza – bármily fura is. Érdekes lenne mondjuk tudni, hogy – ha van – a magyar szinkron melyik zenét használja.

Emilie Simon

A nem tudom melyik TV “Trabendo Session” koncertfelvételéből vannak vágtam be a képeket. A fentin látható az a cyberpunk karra szerelt izé, aminek még nem fejtettem meg a pontos feladatát. (Esetleg valami francia siteon van magyarázat.) Valamit kontrollál… de istenien szürreális. Mecha animéket és a Falloutot juttatta eszembe.

Persze az egész zene szürreális, köszönhetően a millió tárgynak, amiket zajgenerátorként használnak végig. Hiába, a hangmérnök apa hatása. Azt hiszem tódulna a nép mondjuk egy Tim Burton filmre Émilie Simon zenei aláfestésével.

Emilie Simon

És természetesen mint minden valamit is magára adó elektronikus zenész esetén a színpadon ott egy Mac. =)