sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

zórarend

Valahogy rendszeresen az történik, hogy elfoglalom magam mindenfélével napközben, vagy teljesen kikészít az egyetem, aztán nem blogolok. Pedig illene, hamár. Ugye.

Kezdetnek íme az órarendem:

Hétfő
1) Világ és irodalom (Igen, ilyen hülye neve van. Gyakorlatilag komolyzenével foglalkozunk, én sem értem mi szín alatt. Egyike az alapozó tárgyaknak, fejlesztendő a japánok – szerintem – alacsony ismeretét a nem-japán világról. Teljesen haszontalan óra.)
4) Nemzetközi kapcsolatok története (Tsukimura tartja, aki két évet az MTA-n kutatott. A Balkánnal foglalkozik, beszél szerbül, és tud magyarul köszönni. Ez az egyik legjobb óra eddig.)
5) Társadalomvizsgálat alapszeminárium (A teljesen értelmetlen név a fenti Tsukimura szemináriumát takarja, melynek témája a háború utáni rendezések változása a harmincéves háborútól napjainkig.)

Kedd
1) Mobilitás és világtörténelem (Az óra a Habsburgokról szól. Kiváló példája annak, hogy működnek az alapórák: van egy cím, és a tanár beszél a saját kutatásáról. Te bejársz látávnyosan unatkozni, aztán ha tetszik neki a fizimiskád, nem buktat meg.)
3) Büntetőjog (Büntetőjog-elmélet. Nem magolni kell, hanem gondolkodni. Rendkívül érdekes, de a vizsga állítólag nehéz…)

Szerda
1) Nemzetközi kapcsolatok története
2) Természet és energia (Fizikai/földrajzi alaptárgy. Nyilván ez kell a jogi karon…)
4) Német jog (Kiváló óra, mert angolul van, és kivételesen felvehetik másodévesek is. Amúgy nem szokták engedni, mert a másodéves az nem tud angolul. Sidenote: a negyedéves sem, de mindegy.)

Csütörtök
1) Bevezetés a nemzetközi jogba (A tanár halál szigorú, rengeteg mindent akar megtanítani, ezért rohanunk, mint a shinkansen… de legalább szaktárgy. \o/ )
3) Mikroökonómia (Sajnos még kellenek más szakirányok alapozó tárgyai is.)
4) Nemzetközi újságírás (Felemás a dolog, mert az óra teljesen japánul van, amitől szerintem elveszti igazi értelmét, nade én lennék az utolsó ember, aki a helyi oktatási rendszerben logikát keresne. Mindig más előadó jön. Viszont nincs vizsga, ami ritka.)

Péntek
2) Büntetőjog

Nos, ennyi. Hát nem csodálatos, hogy ismét a hét öt napjából, négyen van első órám? Persze lehetne rosszabb is, például öt. :evil: