sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

interaktív

Youkai:
Mondjuk ha nem megy a szerver mindig adnak kárpótlást, én anno múltkor kaptam 4 napot…
Tök rendesek, nem? Itt igazából arról van szó, hogy elutasítanak minden garanciát és felelősséget a termékükkel kapcsolatban. Példa: ez olyan, mintha vennél egy mikrohullámú sütőt, ami először nem működik, majd álltó helyében magától felrobban, rajtad súlyos égési sérüléseket ejtve, és leégetve a házad, viszont te mégsem perelhetnél, mert a termék készítője úgymond “mossa kezeit”.

A külképviseleten történő szavazás érdekében a választások idején Japánban tartózkodó magyar választópolgároknak a magyarországi lakhely szerint illetékes jegyzőtől kérnie kell a külképviseleti névjegyzékbe való felvételét.
Igen, pont ezt írtam én is, nem? Ha valaki megtalálja nekem a neten, hogy ki Szolnok jegyzője, na az az igazi. Tudtam én, hogy fejből kellene vágni a közgyűlés összetételét mielőtt kijöttem…

Taoiésziszen
Cukor? Segíts magadon az Isten is megsegít!
Hm, nyitva maradt egy közhelyszótár az asztalon? :P
WTB GF lvl 18-24 slim-build PSpic lol

FoodLFG
az 100Mbites netér mennyit kell fizetned?
Az alapdíj 3.800JPY havonta. Mai árfolyam szerint az 6.573HUF

én igazából azt nem értem, hogy hogyan van kialakítva az infrastruktúra arra felé. ezek szerint az optikai kábelek már ottvannak és csak isp-t kell váltanod -mostmár kénytelen is vagy- ? esetleg van más választási lehetőség vagy csak ez az új isp maradt? japán más részein is ilyen a helyzet vagy csak nállatok lehet 100Mbps net? az előző neted milyen volt ?
A jelenlegi netem VDSL-alapú. tehát a koliba bejön egy valamilyen net, és azt szórják VDSL-el mindenkinek. Gyakorlatilag telefonkábelen jön egy modem segítségével, mint egy sima ADSL, csak nem aszimmetrikus, és jóval gyorsabb.

Az új ISP-m az OCN lesz, az optikai vonal pedig az NTT Nishinihon-é. A technológia pedig FTTH ha jól sejtem. Bát valószínű, hogy az FTTH magában foglalja, hogy a kolin belül továbbra is VDSL rendszerben osztják szét a netet.

Én eddig Tokyoban és Kobében laktam, itt mindig is volt mindenféle net. ADSL szerintem elég elterjedt Japánban, és az átlag ADSL 35Mbit körüli. Szerintem max a hegyekben nincs szélessáv.