sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

osaifu keitai

Lecseréltem a telefonom. Egy ilyenre: W41S by Sony Ericsson. A régi már kopott volt és hamar lemerült. ;) Most élvezem a nem kicsit komoly felszereltséget. Az 1.5Mpixeles kamera alap, mint a legtöbb Sony telefon megeszik MemoryStick-et is. Mivel ilyenformán tárkapacitás-problémák nem igazán jelentenek akadályt zenéket is lehet rá tölteni, “online” rádiót hallgatni, netezni, stb. (Természetesen nem csak WAP, hanem rendes HTML-böngészővel is felszerelték.)

Ami újdonság, és meglehetősen laza felszereltség az az ún. EZ FeliCa kártya. Ez amolyan feltöltőkártya-féleség vásárláshoz. A segítségével az ember beficcen egy boltba, válogat, aztán a kasszánál hanyag eleganciával meglebegtetei a telefont, és le is van rendezve a számla. Tokyoban vonatjegyet is így lehet venni, mivel a telefon működik a kapukon is. Nagyon poén. :D

Más: most fedeztem fel, hogy a Harry Potter hatodik részének japán fordítása Harii Pottaa to Nazo no Purinsu címmel került a polcokra. Érdekesség a “nazo“, ami a szótár szerint (n) riddle; puzzle; enigma;. Nem követték tehát az angol half-blood címet, de így is nagyon tetszik a dolog: sajátos utalás (és hamis nyom) lehet Lord Voldemort-ra (Tom Marvolo Riddle).