sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

hózik

Kellett nekem panaszkodni a hótlanságra. Ma a campuson jóféle hófúvás volt miközben a tenger felől még sütött a nap. Talán a tenger miatt, de itt gyakran előfordul, hogy egyszerre esik az eső és süt a nap. Hóeséssel ez még szebb. Sűrű, nagy pelyhű havat kavart a szél. Persze semmi sem maradt belőle és nem is tartott sokáig. És még mindig hideg van.

Az angol vizsgám kissé felidegesített. Gyakorlatilag olyan volt, mint egy japánteszt a gaidaion, kifejtős kérdésekkel japánul. Miért is hívják ezt a tantárgyat angol olvasásnak?? Egyre jobban utálom a japán idegennyelv-oktatást. Főleg, hogy az ilyen angolórákat a külföldiek 99%-a letudja egy kétoldalas esszével angolul, aztán többet a színét se látják az órán. Szerencsére többet már se németet se angolt nem kell felvenni, ha ebben a félévben letudom őket, csak majd egy japánórát valamikor.

A tanár azért a vizsga után közölte, hogy tudja ő ám, hogy én a japán miatt “handicapped” vagyok. Azért kedves… Ráadásul még ebben az egyoldalas, minimális angol szöveget tartalmazó feladatlapban is képes volt hibát csinálni. Pont abban a mondatban, ahová – minő csoda, egy feladat nem japánul! – egy hiányzó szót kellett beírni. Morfondíroztam is, hogy én vagyok alulinformált a kortárs angol nyelvben vagy tényleg értelmetlen a mondat első fele…