sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Geography 101

Kénytelen voltam szótárgépet venni, mert elveszett / elhagytam a régit. Most van szép fehér Sharp PW9400-am. A bolt pontgyűjtő kártyájának igénylésekor a japán asszisztens szépen felülírta az összes számot amit írtam… kanjit, hiraganát sohasem javítanak át, de sok buta gaijin nem tudja hogyan kell írni a latin betűket. Preposterous.

In other news, hideg van. Sajnos az a fajta derült hómentes hideg, amit nem szeretek. Megvannak a hátrányai a tenger mellett élésnek ugye. Bezzeg Tokyoban esett a hó egész nap, mint azt megtudtam.

Konomi blogjáról egy gyöngyszem: A Yakitate JAPAN!! című animében szerepel ez az Európa-térkép. Kissé leragadtak az Osztrák-Magyar Monarchiánál, aminek egységesen Ausztria lett a neve. Németország viszont már egyesült, ahogy a Szovjetúnió és Jogoszlávia is szétbomlottak. Valamint Szerbia szemmel láthatóan elfoglalta Görögországot és Bulgáriát (vagy valamilyen más kombóban ez a három ország elfoglalta egymást…), és közösen betemették az Égei-tengert. Írország eltűnt a föld színéről. Monaco, mint világhatalom, külön meg lett jelölve természetesen.

europe_according_to_japan