sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

summer sunshine

A jóslatom nem vált be. Reggel még lógott az eső lába, de hiába cipeltem az esernyőmet egész nap, és megbántam, hogy hosszú ujjú ingben mentem suliba. Délután már hétágra sütött a nap, és azóta is meleg van.

Rendeztek egy bulit a jogi karon a külföldi diákoknak. Nem tudom, mennyire szokásos ez máshol – majd megkérdezem Siilen-t, ő számviteles – de nagyon jó kezdeményezésnek tartom. Az elit-étteremben voltunk, nem ám a diákok menzáján. Beszélgettem magyarul Tsukimura Senseiel, aki tudvalevőleg Magyarországon kutatott néhány évig. Ő az, akitől a tutoromat kaptam. Valamint Baba Senseiel is hosszal tárgyalást folytattunk félig angolul félig japánul a külföldi ösztöndíjakról. (Jópofa neve van, lovaspályát jelent.) Kérdezte, hogy mennyit értek meg az órájából… Végtére is nem baj, ha a tanároknak van valami fogalmuk arról milyen a külföldi diákok oldaláról az oktatás.

Ha valakit érdekel a japán szubkultúra egy ága, nézegesse a következő linket. Esztétikai élményt/sokkot is okozhat ízléstől függően: Elegant Gothic Lolita Én is nemrég tudtam meg, hogy a jelenségnek ez a hivatalos elnevezése.

És ha már lányok, növelem egy kicsit a látogatottságot népszerű keresőszavakkal: szex :D Ennek szívesen elolvasnám az angol verzióját. A fordítás jónak tűnik.