sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

L-beszélgetés

Elkezdtünk interjúkra járni Utsumihoz a felvételik miatt. Mindenkinek meg kellett jelölnie 5 egyetemet, ahová szeretne mennie, majd ezzel a listával megjelennie Utsuminál, aki erre vagy rábólintott, vagy felszólította az illetőt, hogy próbálkozzon mással. Én a Kobe – Osaka – Fukuoka hármassal indítottam, de azt a választ kaptam tőle tegnap, hogy ez így lehet, hogy nem fog menni, és még nem ismeri a többi nemzetközis preferenciáit, úgyhogy térjek vissza még egyszer, és beszéljük meg újra, valamint keressek még két alternatívát. Igazából én ezek közül is inkább Kobébe vagy Osakába mennék, azaz leginkább Kobe-be és kész. Nem volt túl jó kedvem e fejlemények miatt, de felkerestem másodjára is, és negyediknek Nagoyát, ötödiknek Hiroshimát mondtam be. Namost ezekre a helyekre végképp nem akarok menni, de állítólag muszáj kitölteni mind az 5 lehetőséget. Nincs nekem smemi bajom a fenti városokkal amúgy, de:
1) Tokyoban (mármint a városon belül) fix, hogy nem maradhatok a pontommal. A környéken sem nagyon, mert sokan vannak jó ponttal kokusai-osok, és eredendően mindenki a környéken akar maradni. Én ehhez nem ragaszkodom.
2) Viszont évente egyszer elmenni egy teljesn új helyre, ahol senkit és semmit nem ismerek, az kicsit megerőltető. Még akkor is sokk a sokk, ha pozitív, aztán meg ki tudja, egyáltalán pozitív lenne-e ha hirtelen Hiroshimában találnám magam. Szóval jobb a békesség, és hadd menjek csak Kobébe.
Eddig úgy tőnt Oyunnal versenyzek csak. Ez csak azért baj, mert Oyun mongol, és Utsumi egyik kedvence, valamint a jegyei is jobbak, legalábbis japánból. A matekjegyem veri az ő törijét, de Utsumi állítólag megengedi neki, hogy újraírja, hogy jobb pontja legyen. Na ezen megakadtam, mint ahogy azon is, amikor azt kapta válaszul a listájára, hogy a Todai-on kívül (Tokyo Daigaku, a legjobbnak mondott, mindenesetre a leghíresebb, mindenki álma) bárhová mehet. Na én azért ilyen jóra nem értékelem sem a nyelvi sem az egyéb képességeit, viszont a pontjai jók. Hát most ezzel mit lehet csinálni? Viszont a második beszélgetése alkalmával 5 perc alatt eldöntötte, hogy mégsem Kobét jelöli meg elsőnek, hanem Osakát. Na ez nekem jó lenne, mert a listapreferencia megelőzi a pontszámot, tehát hiába van valakinek több pontja, ha nekem az adott egyetem előbb van a listában. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha ilyen hirtelen eldöntötte, hogy Osakába akar menni, akkor ugyanilyen hirtelen meg is gondolhatja magát. Tehát minderről akkor érdemes bővebben nyilatkozni, ha már le lesznek adva apapírok. És még akkor is kérdéses, hogy mi van a többi emberrel, mert elég ha egy is bejelöli Kobét első helynek, képesek, és neki adják, mert rossz a japán pontom. Úgy fest a matek és közgáz A-m senkit sem érdekel, pedig ha tényleg olyan elveszett lennék japánból, mint ahogy azt lefestik, akkor hogy írhatok jó vizsgát szaktárgyakból?