sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

2/4 tsumari 5/9

A tegnapi bejegyzésembe súlyos hiba került, amely rossz fényben tüntethet fel egyes tanárokat ideát. Ezért azonnali hatállyal kijavításra kerítem. A japánismeret vizsga ugyanis tartalmazta a cikkek közül az egyiket. Japán jelenlegi fő import és exportcikkét ugyanis a cikk alatti táblázat tartalmazta. (Más kérdés, hogy Utsumi külön hangsúlyozta, hogy az adatokat nem kell megtanulni…) Whatever. :szarkasztikusan néz:

Ma reggel nyelvtanoztunk, szokásos teszt volt, az előzőnél talán könnyebb. Persze bármi történhet, nyelvtanból írtam már úgy 62 pontot, hogy azt hittem, tök jó lett. Plusz volt fogalmazás: A gépesítés elterjedésének köszönhetően az emberek boldogabbak lettek. mondatnak kellett 6-800 karakter hosszúságban ellentmondani. (Itt jegyzem meg, hogy mivel egy szó 2-3 karakter mindössze, ez a hossz nem összevetendő egy magyar fogalmazással.)

Tegnap még a szobámat is kitakarítottam, és bár a kétségbeesés fellege még nem szűnik feketébe borítani a jövőképem, valamicskét javult a helyzet. Ma Norbival összeülünk, hogy átnézzük a múlt év közgázvizsgáját. Legalább ebből jó pontot szeretnék.