sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Tájfun

Az idő eddig a hétig kegyes volt hozzánk, szép meleg napos időnek örülhettünk. A hét elejétől azonban folyamatosan esik, fúj a szél, és a levegő tíz fokot hűlt. Mindez egy tájfunnak is köszönehtő, ami még a Japán Forma 1-es futamot is fenyegeti.

Közben szép lassan érkeznek a Nobel-díjasok nevei is. A kémiai Nobel-díjat kapottak között Avram Hershko személyében újabb magyar származású Nobel-díjasunk van!

Van azonban egy alternatív Nobel-díj is. Az oldal saját bevallása szerint a díjat olyanoknak adják, akik: “Every Ig Nobel Prize winner has done something that first makes people LAUGH, then makes them THINK.” Idén japán díjazott is van, méghozzá Daisuke Inoue, aki a karaoke feltalálásáért kapta az IgNobel-díjat, amivel egy teljesen új módszert talált ki arra, hogyan tanulhatják meg az emberek egymást respektálni. :)

A kezemmel elmentem orvoshoz, szépen bekötötték. (Úgy, hogy három ujjam egyben van, nem egyszerű gépelni…) Bekenték valamilyen antibiotikumot is tartalmazó kenőccsel, és a lelkemre kötötték, hogy ne fogyasszak alkoholt. Remélem kedden leveszik, mert nem túl kényelmes.