sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

helyzet

Ma ismet kezzel SQL adatbazisbol kellett commentet irtanom. Hogy a fenebe lehet megszabadulni a commenteket spamelo robotoktol?? Legalabb a linkjeik nem mukodnek, mivel letiltottam az <a> taget a linkekben…

En koszonom, rendben vagyok. Ma elvileg nem volt tanitas, hanem ugynevezett “shitsumon no hi” azaz a szokasos vizsga elotti kerdezonap. Termeszetesen, mivel a’la Itami: “le vagyunk maradva”, a mi csoportunknak be kellett mennie ma is elso orara, hogy feldolgozzunk egy olvasmanyt az uvegszalas gyapotrol. (Komolyan ilyenekrol olvasunk mostanaban.) Ha befejeztem a konyvtarazast, akkor meg ismet meg kell latogatnom szeretett tanaromat, mert a fogalmazasunkat is vissza szeretne adni. Ez altalaban koponyankent egy fel-haromnegyed oras folyamat, mert hangosan el kell olvasni a muvet, mikozben o kommentalja a hibakat.

A jovo heten hetfotol szerdaig vizsgazunk. Hetfon a 90 perces matekkal inditunk, majd ujabb 90 perc fogalmazasiras kovetkezik egyelore ismeretlen temaban. Meglepi lesz. Kedden reggel olvasasertes, majd delutan az interju/beszelgetes vizsga kapott helyet. Szerdan a rettegett seikei azaz gazd-pol 60 percevel keseritik az eletunket, miutan hallgatas utani ertessel zarjuk az ev vegi vizsgakat.

Csutortokon es penteken osztalykirandulasokat idezo “overnight field trip“-re megyunk Nagano-ken-be. Japan stilusu hotelban fogunk lakni, stb. Tobbet majd szerdan fogok tudni az eligazitas utan.

A vizsgak – mivel evzaro vizsgak – utan jegyeket is fogunk kapni, az amerikai A,B,C… rendszer szerint. Hogy mennyi szazalek er milyen jegyet, az ismeretlen, csak azt tudjuk, hogy minek az atlagara kapjuk a jegyet. Legtobb esetben az osszes eddigi vizsga beleszamit a jegybe, ugyhogy a multbeli botlasok miatt nem szamitok valami fenyes eredmenyre. Hat majd meglatjuk. Remelem a mostani vizsgaidoszak jobb lesz, habar hiaba tanulok allandoan, iszonyu neheznek igerkezik.