sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

hetvege?

Ismet kezdunk felporogni a tanulassal (mar ha ennel feljebb lehet porgetni a dolgot egyaltalan…) mivel ket heten belul vizsgak vannak. Megint. Az a kulonbseg, hogy ezek most fontosabbak, beleszamitanak az egyetemi felveteli eredmenybe, mivel negyedeves vizsgakrol van szo. Maga a felkeszules abban nyilvanul meg, hogy az allando – es rengeteg – hazi feladatunk melle meg plusz ismetlopapirokat is kapunk kanjikkal es egyebekkel. A dolog kezd olyan mereteket olteni, hogyha mindennel el akarok keszulni es az evesen es az alvason kivul semmit sem csinalok, akkor is az osszes idom ramegy.

Eleg eselytelennek tunik a helyzet. Ha csak siman haladunk az anyaggal, az mindenkinek felemeszti az osszes energiajat es befogadokepesseget, ugyhogy az ismetlesre alig jut ido. Persze vannak egyes fanmatikus keleti tanulok, akiket 7/24 a kozos termekben lehet talalni amint a konyveik fole gornyednek. Csak annyi idore kelnek fel, hogy rizst fozzenek maguknak. Persze ok mindig mindent tudnak.

Erezheto a problema az orakon is, ahol rendszeresen tulmegyunk a kiszabott idokereteken, ertsd nem fejezik be az orat idoben soha. A problema ott van, hogy a szunetunk amugy is nyomorusagos 10 perc, es ebbol 9-et elvesznek… Termeszetesen ha netalantan en kesnek az orarol, akkor az fobenjaro bun.

A fentiek eredmenyekepp feszult a hangulat a kornyeken…

A hetvegen – bar fogalmazast kellett irnunk – elkisertem janist Akihabaraba, hogy korulnezzunk hasznalt szamitogep ugyben. Nem semmi dolgokat lattunk. Amit ott nem lehet kapni az nem is letezett az utobbi 10 ev szamitastechnikajaban. Barmilyen gepet ossze lehet rakni, irdatlan mennyisegu alkatresz all a rendelkezesre. vegul en is vettem egy olcso gepet, 22.000 Yenert. Celeron 400, 192MB RAM, 8,4GB HDD, ATI Rage 4MB video, 14″ LCD monitor. Az gep minden darabja eredeti NEC. Teljesen korrektul megy, pedig Win XP-t tettem ra. ;) Sajnos a szobakban azonban nincs internet. A helyzet komikus, mivel a kenkyuusei-eknek van internetuk. (Ok az un. research student-ek, azaz kutatoosztondijasok.) A pletykak szerint azert nem lehet nekunk internetunk, mert meg nem nagykoru (20) mindenki a japan torvenyek szerint… no comment.