sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

D-1 nap

Keleten a helyzet valtozatlan. Illetve egyenes vonalu egyenletes mozgast vegez a tanulnivalo mennyisege szerint. (Bar lehet, hogy exponencialis…) Mint az kiderult nem sokat vacakolunk ismetlessel meg gyakorlassal, ami elhangzott azt mindenkinek tudnia kell elv szerint szepen haladunk tovabb a tananyaggal a vizsga kozeledte ellenere. Habar ma volt egy kis ismetles, atneztuk a hibakat visszamenoleg a hazi feladatkent kiadott anyagokban.

Tegnap reszt vettem az elso igazi gazd/pol oran. Eddig vagy filmet neztunk vagy sorgyarat latogattunk, de most a tanar ugy dontott ideje tanulni is valamit. Ket idosavban lehet hallgatni, az egyik csak japan a masik tartalmaz a megerteshez szukseges angolt is. (Bar a tanar ur nemet akcentusa rendkivul eros. Kombinalva ez azzal a tennyel, hogy japan is szegeny, megkerdojelezi, hogy az ember jobban jar-e valoban az ‘angol’ elemeket is tartalmazo oraval.) Nekem pont az angol oraval egyidoben volt az aikidom, ugyhogy elhataroztam, hogy egy eletem egy halalom, megnezem a japan orat. Kis logikaval teljesen jol megertettem mindent. A H osztalyosok persze majd’ elaludtak, olyan szajbaragos volt szerintuk a dolog. En azert annyira nem bantam… Kaptunk egy szoveget fenymasolva, persze full kanji. Szerintem legalabb egy napig tart megerteni az egeszet… Ehhez kepest allitolag meg is kene tanulni ami benne szerepel. Hat erdekes lesz. Egyelore lehet, hogy kitartok a japan ora mellett, es majd elkerem az anyagokat az angol oran resztvevoktol, hogy jobban felfogjam a dolgokat.

Az idojaras tovabbra is tropusi, neha-neha esik az eso, de eso nelkul is kod van meg para. A homerseklet ritkan megy 20 fok ala es inkabb a 30-at veri. Ehhez kepest mindig felhos az eg, napot alig latni.