sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

ikkai

Most nagyon megharagudtam a Macintoshra… Szepen megirtam egy journal bejegyzest es veletlen ratenyereltem az ESC-re. Hat nem kitorolte az egeszet rogton? Es termeszetesen undo nincs… Mac OS9 suxx!

Whatever; megprobalom reprodukalni: Szoval hiaba jartunk csak ket napot orakra, teljesen lefaradtam. Raadasul elterjedt a hir, hogy 20-an nem orak lesznek, hanem vizsga. Egy ora iras (hiragana, katakana, kanji) es egy ora nyelvtani tesztek, feladatok. Plusz a tanarunk beigert egy szodolgozatot (!) szerdara. Ami gaz, mert a szavakkal elegge hadilabon allok. Amiket hasznalunk azzal nincs gond, de vannak, amik egyszeruen sohasem jutnak az eszembe.

Hiaba vagyok itt mar egy honapja, a Japanoknak neha meg mindig sikerul raszedniuk a szokasaikkal. Tortent, hogy be akartam fizetni a kozos helyisegek karbantartasi dija nevezetu rablast. Elmentem az administrative office-ba (jimushitsu), de ott azt mondtak, hogy ezt a nagy egyetemi admin off-ban kell elintezni a foepulet elso emeleten. Felbattyogtam tehat az elsore es nekikezdtem megkeresni a hivatalt. Persze nem talaltam, hiszen Japanban nincs foldszint, hanem a foldszintet rogton elso emeletnek hivjak. Ami nalunk elso emelet az itt mar a masodik, und so weiter und sofort. A legviccesebb, hogy mar jartam is abban a hivatalban, amikor elhagytam a kulcsom.