sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

Hideg van!

Idojarasat tekintve hihetetlen ez az orszag. Alig 3 napja meg hetagra sutott a nap, annyira, hogy leegett a karom es az arcom. Mindez persze oraban, napszemuvegben, tehat most csikos vagyok… Erre fel tegnap ota meg lehet fagyni. 10 fok koruli a homerseklet, a paratartalom magas, kod van, es hideg szel fuj. Ma delutan elkezdett esni, azota is csepereg. Viszont legalabb valamivel melegebb lett az esotol.

Az orak renduletlenul tovabb folynak, mar annyi mindent kene tudnunk, hogy ihaj. Azt elfelejtettem mondani, hogy ezek az orak nem am 45 percesek, hanem 90. Szoval otthoni ertelemben egy nap hat orank van. Tanulunk is annyit, mint egy nyelvtagozaton egy het alatt… Persze a japanokat megerteni majd max fel ev mulva fogjuk gondolom. A lift egyes mondatait mar ertem. :)

Ma csapatosan kiprobaltuk a mosogepeket. Erdekes darabok az biztos. Penzbedobos Sanyo masinak, es hideg (!) vizzel mosnak. Ennek kovetkezteben nem tul bonyolult a hasznalat: ruha+mosopor be, 100 Yen be, aztan hajra. Azert kivancsi lennek valami “makacsabb folttal” hogyan banna el.

Biztos az idojaras vagy a sok japanora teszi, de mindjart elalszok itt a gep elott fel hatkor. Pedig ma meg nem is tanultam semmit…