sesam.hu

Engineering Manager | Trail Runner | Stockholm, Sweden

nyelvorak…

Tegnap es ma is mar volt tanitas. Gondolna az ember milyen jo lesz, majd legalabb megert valamit a kornyezetebol. Nos ez nem teljesen igy megy. Minden nap van 4-5 orank, ebbol 3 mindig japan nyelv, ezen kivul van japan gazdasag/politika, tortenelem vagy matek. Eddig csak nyelvorak voltak es egy bevezeto gazd/pol ora, ahol csak bemutatkozni kellett( volna ha el tudnam mondani a foszakiranyom japanul…). A nyelvorak halalosak. A csoportomban rajtam kivul mindenki tanult mar japant, szoval ok elvannak, csak en nezek ki a fejembol kicsit butan, mert barmilyen gyorsan is probalom felfogni es elsajatitani a nyelvet, azert veluk nem versenyezhetek. Eddig 4 emberrol tudok magamat is beleertve, akik nem tanultak japant… Szoval mindenki elvan, maszkal, bulizik, nekem meg tanulnom kell(ene) ha nem akarok lemaradni. Bar szerintem mar le vagyok maradva.

A tanitasi modszer egyszeru, mindent japanul mondanak el. Sokat gyakorlunk es beszelgetunk az oran. Ennek a tobbiek nem orulnek, mert unjak rettenetesen, de legalabb a magamfajtanak is van eselye valamit megtanulni. Mindent hiraganaval irnak le, szoval ha nem tudod elolvasni, mar meg vagy love. A gazd/pol oran pl a tanar az elejen foleg japanul beszelt es poenkodott. A tobbsegnek tetszett…

Az orak elvileg hatig tartanak, szoval kb konyvtarba menni sincs idom, mert ha nem akarok ehenhalni, boltba is kell mennem, takaritani sem art, mert ellep a kosz, es akkor meg nem keszultem fel a masnapi ujabb 3 japanorara ahol megint annyit tanulunk, hogy ket nap is keves lenne a megtanulasahoz. Fun.