3 Replies to “Így parkold a furgonodat”

  1. Bocs, de most egy kicsit védenem kell a mundér becsületét! Gondolom nem sokat autózol, árut meg kisárusszállítóval még soha nem vittél sehová, főleg nem Pesten. Nekem már sajna párszor volt alkalmam ezen nemes feladatott gyakorolni. Szóval az, hogy a kisárusszállító( 3500 kg össztömegig) megáll a bringai úton, azt nem azért teszi, mert a sofőr, egy masszív gleccser tatár, s életének csúcspont a bicajosok és a gyalogosok szívatása, hanem mert nem tudja máshol elvégezni a munkáját. Pesten a legtöbb helyen főleg a belvárosban rohadtul nincsenek kialakítva árurakodási helyek, szóval a fuvaros próbál optimalizálni, s ott áll meg ahol tud, s ahol van hely. Ha ez a bicikliút, akkor ott. Gondolom te sem lennél feldobva, ha Budaörsre kéne kimenned a napi tejért meg kifliért az IKEA mellé, mert nem lenne bolt a belvárosban, mondjuk akkor lenne hely a bicajozni :P. Hogy miért nincs ez megcsinálva, kérlek kérdezd az önkormányzatokat, de elmondom én neked most gyorsan. Azért mert a helyi önkormányzat, csak a zsét nézi. Lehet pénzt kérni a nagyobb kocsiktól, hogy bemenjenek a városba (3,5 tonna felett), s ez nem kis pénz az elhiheted, lehet pénzt szedni a parkolásért, ami nem kis pénz, s lehet bírságolni azt a szerencsétlen faszt, aki próbálná a munkáját végezni, hogy kiviszi a boltba a tejet meg a zsemlét. Igen lehetne azt is csinálni, hogy lenne egy idő, mondjuk hajnali 5-től 7-ig amikor lehetne árut szállítani s kb az út közepén is állhatnának senkit nem zavarna. Aha, a bolt tulaja szerinted be jönne akkor, vagy a környéken lakó, jellemzően nyugdíjas, lakók milyen hévvel küldenék el az önkormányzati dolgozókat melegebb égtájakra, azzal hogy Ők nem tudnak aludni, mert már 5-kor ott rakodnak az ablakuk előtt ( az már kérdés, hogy már 4 kor ébren van, mert 21-kor lefekszik aludni. :P) Szóval ez van legyél megértő, Ők is élni, s dolgozni akarnak. Ha van valami javaslatod ami tényleg használható, s megvalósítható, hidd el mindenki érdekelt lenne benne, mert a fuvaros cégeknek is kissé tele van a nemi szerve a Buda-Pesten menő össznépi jobb szót sajna nem találok rá, szívatós lehúzásból. Ez odáig jutott, hogy ma már kocsit találni egy nagyobb cucc elvitelére, vagy költöztetésre BP-ről nem egyszerű, de főleg nem olcsó!

  2. én csak annyit tennék hozzá, hogy akárhogy is van, nekem bringásként pont ugyanannyira kellemetlen (és ráadásként életveszélyes is) ezeket kerülgetni, mert az autósok jobb esetben lelassítanak és félméteres követési távot hagyva “kibírják”, hogy kikerüljem a kedves parkoló-pakolót, rosszabb esetben leszarja, hogy kikerülném, és centizve-anyázva húz el mellettem, mondván ez az ő sávja. ettől teljesen függetlenül pedig: miért is a bringásoknak kéne megoldást javasolni a pakolásra…?

  3. Pontosan erre gondoltam én is, hogy “értem én, csak leszarom”.

    A harmadik képen lehet is látni, hogy van kijelölt megállóhely rakodásra hétköznap, ott a tábla.

    Olyan gyakran hallom, hogy mert a köcsög biciklis nem jár a bicikliúton, hiába van neki kiépítve: hát többek között ezért.

Leave a Reply