OTP fizetőoldal

Ma az OTP Bank fizetőoldalát gyűlölöm. A legtöbb online fizetési rendszer ezt használja, pl. a Netpincér, a MÁV, a Pizza Forte. Ehhez képest annyi fölösleges vagy logikátlan megoldás van rajta, hogy az már fájdalmas:

  • Ha a Netpincéren kiválasztom, hogy SZÉP kártyával fizetek, akkor miért kell még utána nekem kiválasztani a fizetőoldalon a legördülő menüből a kártyatípusnál, hogy “Egyéb”?
  • Egyáltalán miért nekem kell megadni a kártyatípust, amikor egyértelműen kiszámolható a kártyaszámból?
  • Minek megadni a bankom nevét? Ha OTP szép kártyát választok, legalább akkor ne kelljen már bepötyögni, hogy “OTP Bank”, hát a saját kártyátok!
  • Miért nincs arra mód, hogy ennyi gépelés helyett elmentsek egy kártyaadatot, és azt használjam utána?
  • Ha egyértelműen nem kell (SZÉP kártya), akkor miért lehet mégis beírni a CVV kódot? Ráadásul ilyenkor “a megadott adatokkal a tranzakció nem teljesíthető” nagyon informatív hibával száll el a rendszer, és lehet kezdeni az egészet előről.

One Reply to “OTP fizetőoldal”

  1. Mert ez az OTP, szokjad, vagy váltsál… én rájfázein (leánykor név ráfázól) banknál vagyok… az is megérne egy misét, az unicredit és az Erste elvileg normális a haveri kör szerint, ha sok a fizetésed, akkor cici, akarom mondani Citybank…. Amúgy a kártyás fizetést kb úgy kezelik mintha pestised lenne, pedig nem az örödgtől való az a chipkártya, de hát ez Magyarország, ahol az élet szép a netes fizetés meg xar. :(

Leave a Reply