iPhone 4S battery replacement

Miután nekem is ki-kikapcsolgatott a telefon — főleg a téli futások után — és általában is erősen csökkent az akku élettartama, KTamás sikerén felbuzdulva én is rendeltem iPhone 4S csereakkut az iFixittől. Mivel drágállottam az egyéb szállítási módokat, a sima amerikai postaszolgálatot kértem, és így is megjött pontban két hét alatt.

A csomagban az akku mellett egy pentalobe (ötágú csillag) csavarhúzó, egy ankercsavarhúzó, egy műanyag feszítő és két pótcsavar is érkezett. A csavarok szerepe az, hogy szabványos csillagcsavarokra lehessen cserélni a telefon alján lévő két rögzítőcsavart a művelet befejeztével.

Tényleg nem nagy szám a szerelés. Egyedül az akkut tartó töméntelen ragasztó zavart meg, amúgy eseménytelenül zajlott. A műveletről élő stream és felvétel is készült. Lehettem volna sokkal gyorsabb, ha jobban koncentrálok és nem bénázok annyit, például látható, hogy közben a másik gépen meg kellett nyitnom az iFixit releváns oldalát, hogy most pontosan mit is kell leszedni.

Érdemes még megjegyezni, hogy lányos zavaromban elírtam a szállítási irányítószámot. Az erről szóló panaszos emailemre fél órán belül érkezett válasz, és azonnal javították a hibámat, nagyon kedvesen. Emellett a csomagban lapult egy ötdolláros kupon is, ha legközelebb vásárolnék.

Holnap reggelre feltöltöm maximumra a telepet, azátn kíváncsi leszek, hogy merül.

10 Replies to “iPhone 4S battery replacement”

  1. Megnéztem, van belőle transcodeolt változat is. Tudnál több infot mondani, milyen készülék, hanyas Android, milyen verziójú Ustream alkalmazás, milyen hibaüzenetet kapsz, vagy mit tapasztalsz.

   1. Végül megoldottam de a szitu a következő Galaxy Tab 2. 7.0 wifi ICS van rajta, meg a gyári touchwiz, vagy mi a bánat a neve. A jelenség meg az, hogy megnyitom a böngészővel a sesam.hu nem tudom lejátszani a videót mert alkalmazásért rinyál. Letöltöm, s telepítem az ustem progit a play-ből, de továbbra sem játssza le, csak bejön az ajánló azt annyi. Csak úgy tudtam lejátszani, hogy rákerestem a usteam progiban és ott tudtam elindítani a lejátszást. Amúgy emlékeim szerint az ICS az utolsó droid ami defaultban lejátssza a flash-t de lehet, hogy tévedek …

    1. ICS-re valóban lehet varázsolni Flasht, 4.0.3-ra legalábbis tuti. Ez a jelenség nálad abból adódik, hogy a gyári böngésző videolejátszója elég gyatra, így inkább nem szolgálunk ki rá tartalmat, hanem az appba irányítjuk az embereket. A gomb szándékosan a Storeba irányít. Ha megnézed az oldalt ugyanazon a hardveren Chrome-mal, akkor rögtön megkapod a videot. [:

 1. Én csak egyet nem értek. Miért nem estél neki a buborékos fóliának azonnal és pattogattad ki ott nyomban. én nem bírok neki ellenállni :) egyébként meg majd számolj be az akkuidőről utána, mert én is gondolkozom a cserén!

  1. Vissza akartam rakni a kivett akkut a buborékos fóliába, azért menekült meg. :D

   Első teljes feltöltés után most 29%-on van este úgy, hogy kétszer fél órát bicikliztem valamint 40 percet futottam vele GPS követéssel és zenével. Ezen kívül napközben használtam erre-arra, Twitter, FB chat, Foursquare, Instagram, stb. A statisztika szerint ez 5 óra 2 perc használat és 15 óra 3 perc standby.

   Szerintem abszolút megérte a csere.

Leave a Reply