T-Mobile adatcsomagok

Ma reggel a HÉV-en megint a “Tàjékoztatjuk, hogy adatforgalma elérte a csomagjàban foglalt mennyiséget.”1 SMS fogadott a T-Mobiletól. Igaz, ilyenkor nem kapcsolják ki teljesen az adatot, de a 32 kbps annyira semmire sem jó, hogy egy-egy 4sq checkin is fizikai fájdalmat tud okozni.

Ok, kicsit túl gyakran fordul ez elő, ami azt jelenti, hogy nagyobb adatcsomagra lenne szükségem. Csakhogy ezt nem lehet! A legnagyobb csomagom van így is, a Go!Net L, 500MB. Minden más több adatot magában foglaló ajánlatot hang díjcsomaghoz nem adnak oda, mint arról már mások felháborodottan beszámoltak.

Természetesen vanak a Mozaik csomagok, amikben viszont annyi beszélgetés van, amennyit én egy év alatt sem használnék fel. Illetve abban sem vagyok biztos, hogy ezeket nem csak új készülék vásárlásával lehet-e igénybe venni.

Már épp elkezdtem volna arról is panaszkodni, hogy lekorlátozáskor nem lehet extra netet igényelni a fennmaradó időszakra, amikor felfedeztem, hogy a Like díjcsomagomhoz pont van ilyen, a Net&Roll 200. Megrendelés után jött az SMS, hogy aktiválták, majd pár másodperccel később a szokásos lekorlátozásról szóló értesítő, mintha el is használtam volna azon nyomban.

Hívtam a 1430-at, egy laza ötperces menüben bóklászás után eljutottam az ügyintézőhöz, aki először is közölte, hogy adatkarbantartás miatt nem látja a csomagom információit. Amúgy is elég fogalom nélküli volt a problémámmal és a csomagokkal kapcsolatban. Azt is megtudtam tőle, hogy ilyenkor az ügyfélszolgálatnak nincs kapacitása mindenkit visszahívni. Végül tíz perc után csak kiderült, hogy állítólag le lett véve a korlátozás a számomról, az ellenkezőjéről szóló SMS csak valami tévedés lehetett. A végén még a nő — leesett az állam — el akart adni valami dallamcsengőhangos szolgáltatást. Elképesztő volt, háromszor mondtam el, hogy nem érdekel, de csak végigtolta.

Mindenesetre ebédre menet közben kirpóbáltam a netet, és valóban levették a korlátot. Öröm, boldogság, csak a rendszer ne hazudna róla, meg tényleg ne így kelljen már összelegózni egy normális mennyiségű adatforgalmat. Azt hiszem, nem véletlen, hogy gyászosan állunk mind árban mind penetrációban. Kísértetiesen hasonlít ez a néhány évvel ezelőtti szélessávú internet helyzetre.

Update: Pont ma élesedett az Index új cikke is, Ezért drága a magyar mobilinternet.

1 Igen, 2013-ban Magyarország vezető mobilszolgáltatója ilyen á betűkkel küld SMS-t.

3 Replies to “T-Mobile adatcsomagok”

  1. Megnéztem én is gondolom a legkisebb like csomagod van meg a Net az cirka 3800 Ft kerekítve 4k :)
    Ez alatt nem úszod meg. Opciós lehetőség ha szifonod van egy ikon csomag, de az is 6k mondjuk az LTE is ennyi. Én annyival vagyok bentebb, hogy céges előfizetésem van de bosszantó, hogy kiszámláznak nekem 3k arra, hogy alig beszéleg vagy a zárt csoporton belül dumálok, az meg nulla forint. Ha nem mész el nagyon a 3 G alól akkor lehetne játszani azzal, hogy kérsz egy adat csomagok és voip-el telefonálsz kifelé, befelé meg lehet hívni téged, meg te is tudsz telefonálni adatcsomagról is de kb 1998-as árakon. Egy okostelefonnal meg egy kis odafigyeléssel megoldható. Bár akkor sem lesz olcsóbb sokkal… Net&Roll XS 3200 Ft, kb havi 600 Ft-ról beszélünk. Ahogy nézem akkor kb 750 mega körül forgalmazol, ha ezt moziakban akarok az 8600, akkor már inkább az ikonikus ikon. Szerintem ha bemész egy központi T-pontba, vagy otthon ahol van ismerős s szépen mosolyogsz akkor megkapod az ikont akkor is ha nem a t-től vetted a szifont…( Jah meg barátnő, csajozni kell s akkor meg a percdíj lesz kevés( főleg ha a kapcsolat is távolsági) tapasztalat (huh de régen volt az is istenem :S )

  2. Jah, ez még lemaradt, ha van a cégnél vagy ismeretségi körnél akkor lehet próbálkozni a flottás csomagokkal… vannak BM és honvédségi csomagok amik nem publikosak, (elvileg családtagoknak is), ahogy pártcsomagok is minden szolgáltatónál, erről is a helyi illetékes elvtárs/ elvtársnő tud beszámolni. :P

Leave a Reply