kernel panic

I’m sure y’all remember the iMac freezes, I whined about them here a lot. Currently I’m running with unmodified kernel extensions because of two reasons. First, the freezes are infrequent enough to be still bearable, albeit they do come at the worst possible moments, adhering to the laws of the universe. Second, the feature introduced in Lion that resumes all running apps in the place and state they were when the shutdown was issued makes restarts much less of an issue than before.

Today I was reading an article, when… This time I wanted to do things right so I fired up the old white MacBook “Snowflake” and used ssh to log in to the iMac, then dmesg to confirm that it was, in fact, the usual video freeze: for sure the kernel output had a nice long GPU dump in it. I promptly (pun intended) issued a reboot now command only to be greeted by this:

Well, that’s a first. Never before did I get a kernel panic screen.

And Apple claims it is a hardware issue.

I wonder if Mountain Lion will be any better.

2 Replies to “kernel panic”

  1. Részvétem, de nézd ez egyértelmű, az Apple azt szeretné, ha vennél egy új mac-et, nem fog azért küzdeni, hogy neked jó legyen sőt, megkockáztatom, hogy ez benne volt a pakliban, mint tervezett avulás.
    Sőt ha az új MBpro-t nézem retinadisplay-el akkor biztos, az a gép gyakorlatilag szerelhetetlen, gondolom a te gépeidben is csak kb memóriát lehet cserélni. Ez a szép új világ, fogyasszál majd dobd el, ha meg valaki megkérdezi, hogy miért nem lehet a régit használni, vagy javítani akkor hülyének nézik.
    Mondom egy 2007-es konfig mellől, amiben, csak az lett cserélve ami kipurcant meg kapott egy ssd-t, ebben az évben.S nem is tervezem jó ideig a cserét, inkább egy kis subnotit szeretnék majd Windows 8-al :P . Jó mondjuk ezen nincs Apple logó. De, ha azt nézzük, hogy mire használom a gépet, és milyen gyakran cserélem, akár lehetne is.
    Meglátásom szerint jobban járnál, ha néznél egy régebbi modellt használtan, a beszeljukmac.com-on, vagy várjál a nyár végégig szerintem addigra bemutatják az új Imac-ot, a régit meg majd jól leakciózzák.

Leave a Reply