10.7.3

Kijött a 10.7.3 Lion update. Én jelenleg 10.7.2-t futtatok 10.6.2-es kext fileokkal, azaz kernel extensionökkel, amik a video megjelenítésért felelnek. A probléma dióhéjban: egyes iMac gépek látszólag abszolút véletlenszerűen képernyő-fagyásokat produkálnak a 10.6.3-as frissítés óta. Ilyenkor a végtelen standlabdázástól a szürke képernyőn át a csíkozásig bármi lehet. A GPU csodás dumpot hány a syslogba, a gépet pedig jó esetben ssh-n keresztül, rossz esetben hardveresen lehet újraindítani.

Most akkor megint megy a tesztelés pár napig, hogy az új frissítéssel jön-e a fagyás. Az Apple pedig magasan tojik a fejünkre, hiszen egyrészt már nem kapható modellekről van szó, másrészt a userbase kis százalékát érinti.

Márpedig ez akkor is egy szoftveres probléma, más nem lehet.

2 Replies to “10.7.3”

  1. A szoftveres probléma megoldás hardveres, az apple szerint, vegyél új gépet. A szenvedéseidet olvasva bizonytalanodok el a mac vásárlástól… Valahogy ilyen nincsen windows 7 alatt… mondjuk ott akkor vágom ki a vga-t amikor kedvem (€ & $ :) ) tartja. Nem gondolkodtál egy 8800GTS beszerzésén és cserént számüzve a problémát és az ati-t a képből. Mert tudtommal simán lehet cserélni vga-t a mac-ben. S most már mintha nem volna horror az ára az ebay-en.

    1. Windowson ugyanúgy ki vagy téve a gyártók kénye kedvének driverügyben, csak ott nem egy van, hanem ahánytól az alkatrészek jöttek. Apának például esélytelen lesz megoldanom a nyomtatóját Windows 7 alá.

      Miután minden iMac szerelési útmutató úgy kezdődik, hogy vegyél sok tapadókorongot, és szedd ki azzal az üveget a gép elejéről, én inkább még a gondolatát sem engedem meg a hardware buherálásának. :]

Leave a Reply