Keresőoptimalizálás

Akik még nem hallották ezt a szót, azoknak is kiváló olvasmány a Google frissített SEO útmutatója magyarul (PDF). Nagyon szép, részletes, és megismertet az alapokkal. Még akkor is érdemes átnézni, ha valakit csak érdekel, hogy működnek a keresők.

Én momentán azzal harcolok, hogy a SeSam.hu kulcsszavai között ne a hónapok nevei legyenek legfelül. Az alapértelmezett Twenty Ten téma ugyanis minden bejegyzés címe alá hivatkozásként odateszi a bejegyzés dátumát, ebből pedig a Google azt szűri le, hogy a hónapok nevei roppant fontos kulcsszavak, hiszen értelemszerűen azok jelennek meg a legtöbbször. Már elég sok mindent kipróbáltam, kevés sikerrel. Bár a kódba nem akartam belenyúlni (hiszen akkor az minden frissítéskor elveszik), egyelőre jobb híján azzal próbálkozom, hogy ezek a linkek kaptak egy nofollow taget.

A többi kulcsszó sem éppen hasznos: láthatóan a blogolással kapcsolatos kifejezések dominálnak. Az is probléma, hogy nem túl egységes a tartalom, így aztán elég nehéz megfelelő szósűrűséget produkálni egy adott témával.

2 Replies to “Keresőoptimalizálás”

  1. nálam az utóbbi egy hónapban (amikor nem is blogoltam gyakorlatilag) a következők:
    toradora, digimon xros wars, eragon movie, magyar nyelvvizsga, vale subs, star driver felirat, magyar nyelvvizsga feladatsor, iron maiden, lain, magyar nyelvvizsga teszt

Leave a Reply