QFT

“Amúgy egy szűk kör kivételével mindenki nyitottabb lesz a neten, ilyen a média természete, transzparens, ha nem akarsz mindig ezzel harcolni, akkor beletörődsz, és egy idő után rájössz, hogy sokkal egyszerűbb így élni, mint állandóan a jogosultságokat piszkálni a Facebookon meg lakatoskodni a csiripen, és izgulni, van-e betörő a 4sq-barátaid között.”

@setalosas a.k.a. Blumi a profilok.tw-n

5 Replies to “QFT”

 1. Az első sorral még egyet is értek, a többivel viszont nagyon nem.
  (Ezzel kb. be is lőttem magam a “szűk körbe”.)
  Döbbenetes mennyiségű és mélységű infót lehet így kibányászni még nagyon kezdetleges módszerekkel is, nemhogy profi módon. Nyilván ez nagyon sok embert nem zavar, amíg el nem kezd gondolkodni azon, hogy a munkaadója, a bankja vagy az adóhatósága miért viszonyult hozzá úgy, ahogy. A barátairól és ismerőseiről nem is beszélve…

  Viszont ezt már sokadjára elmondom és soha nem reagálsz rá Dzsöpen; ezzel most kivételesen felhagyhatnál és lemondhatnád a véleményed. Itt vagy privát, nekem (nem) mindegy… :o)

 2. A bejegyzés címe QFT (quoted for truth), azaz igazságtartalmáért idézve. Az én véleményem egybeesik Blumiéval. Roppant fárasztó lehet abban a félelemben élni, hogy mit nem rejtettem el a kíváncsi szemek elől.

 3. Hoppá, elnézést. Nem vagyok otthon a netszlengben, guglizni pedig nem akartam.

  Szerintem nem igényel több energiát csekkolni 1-2 ilyen dolgot, mint az “aktív” lét a közösségi oldalakon és a neten. Neked fárasztó 4square-ezni vagy más hasonló programokat használni?

   1. Mivel egy csomó dolgot automatikusan beállítasz, hogy ne adjon ki, ne csináljon, stb.; ezért nem az. Te is testreszabod a felületed és a profilod és végiggondolod a dolgokat közzététel előtt (ha jól tudom). Szerintem egy kattintással nem több dolgozni az internetes “láthatatlanság” ellen, mint az ellenkezőjéért – és néha még szórakoztató is idióta álneveket és adatokat megadni. :o)

Leave a Reply