Árvíztűrő

Egyik Corvinusos szemináriumomon előadást kell tartani a diákoknak. Eddig kettőt láttam, ahol tulajdonképpen egész jól használták a PowerPointot. Azért látszik, hogy a levelezőre már inkább tapasztalattal rendelkezők járnak.

Viszont előjött az a hiba, hogy mindkét esetben egy olyan betűkészletet is kiválaszottak, amelyben a magyar ő és ű betűk nem szerepeltek, amiket ilyenkor a rendszer egy közeli betűtípussal jelenít meg. Persze ez nyilván sosem tökéletes helyettesítés, és eléggé kirívó az ilyen betűcsere. Én ezt szóvá is tettem, amikor a prezentációkat tárgyaltuk, de nem tűnt úgy, hogy nagyon komolyan vettek volna. Inkább lesajnáló legyintéseket kaptam.

Pedig szerintem ez fontos kérdés, illetve ha jó prezentációt szeretne valaki, akkor az ilyen apróságokra is illik ügyelni szerintem. Az is igaz persze, hogy igen kevés valóban jól összerakott prezentációt látni. A nagy átlag inkább a siralmas kategóriába tartozik, főleg az egyetemeken.

6 Replies to “Árvíztűrő”

 1. Na, most már kezd érdekelni hogy néz ki egy jó prezentáció szerinted?
  És előre jelzem, hogy nem használhatsz Windows alatt nem futó és 5 perc tanulási időnél többet igénylő programokat – gondolom te is megérted, hogy az emberek igen kis százaléka hajlandó ennél nagyobb áldozatot hozni egy “preziért”…

 2. Tartalmilag vagy formailag?
  Előbbit most se időm se tudásom megítélni; utóbbit viszont szinte lefogadom, hogy nem ő rakta össze, hanem egy stáb nyomta a háttéranyagot és egy webdizájner vagy anyámkinnya végzettségű ember összepakolta.

  Szerintem sem árt, ha igényes a munka – de azért a fenti szvsz elég extrém elvárás egy hallgatótól…

 3. Igen, valahol ez lett volna a következő kérdés, hogy a prezi.com elég jó-e.
  De véleményem szerint még mindig a tartalom és az előadó személye és tudása a fontosabb, nekem a diák tényleg csak statikus háttérnek kellenek…

Leave a Reply